Átigazolás

Sorra csapkodják az ajtót a franciák a nápolyiak orrára

Hátvédet és középpályást is próbált szerezni a Napoli Franciaországból, egyelőre sikertelenül.

A Lyon egyelőre ragaszkodik középpályásához

A Lyontól a 24 éves középpályást, Maxime Gonalons-t szerette volna Rafael Benítez, de az ottani elnök, Jean-Michel Aulas elutasította a nápolyiak ajánlatát.

"Beszélgettem Aurelio De Laurentiisszel, és elmondtam neki, hogy Gonalons Lyonban marad. Az edzőnk, Remi Garde is elmondta, hogy életbevágóan fontos megtartanunk őt. Biztos vagyok benne, hogy júniusig marad. 17 millió eurót ajánlott érte a Napoli, de meggyőztük arról, hogy egyelőre maradjon" - nyilatkozta meglepően nyíltan a klubvezető.

A Bajnokok Ligája csoportkörében mindkét Nápoly elleni mérkőzésen játszott a Marseille-ben a kameruni Nicolas N'Koulou, így őt testközelből is láthatta az olasz csapat edzője, de egyelőre őt sem engedi el jelenlegi klubja.

"December közepén valamivel több, mint 12 millió eurót ajánlott érte a Napoli, de több nem történt. Nagyon kicsi az esélye, hogy távozzon" - mondta a hátvédről Vincent Labrune, a kikötővárosiak elnöke.

Úgy tűnik tehát, hogy Benítez elégedetlen a csapata védekezésével, és a statisztikákat elnézve nem is kell ezen meglepődnünk. Húsz gólt kaptak az égszínkékek eddig a bajnokságban, miközben a Roma csak tízet, a Juventus pedig tizenegyet. Szerzett találatok tekintetében felveszik a déliek a versenyt a riválisokkal, így mindenképp a hátsó alakzatot kell megerősíteni. Vasárnap az idény meglepetéscsapata, a Hellas Verona állítja majd újabb próba elé a Napolit.

[1536703] 2014-01-12 15:00:00 Verona - SSC Napolix;