Bayern München

Lewandowski érkezése nem egyenlő Mandzukic távozásával

Karl-Heinz Rummenigge, az FC Bayern München elnöke kijelentette, noha a klub nyártól soraiban tudhatja Robert Lewandowskit, abszolút nem áll szándékában megválni jelenlegi támadójától, Mario Mandzukictól.

Lewandowski és Mandzukic nyártól egyforma mezben, piros szerelésben futballozhat Münchenben

A bajorok szombaton jelentették be, hogy ötéves szerződést kötöttek a rivális Borussia Dortmund gólvágójával, aki átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon Münchenben. A lengyel válogatott csatár ingyen kerül az Allianz Arénába, miután júniusban lejár a szerződése a sárga-feketéknél, ugyanakkor az érkezése nem jelenti automatikusan azt, hogy a jelenlegi házi gólkirályra, Mandzukicra már nem lesz szükség.

"Nagyon boldogok vagyunk Marióval" - mondta Rummenigge a klub hivatalos honlapján. "Ő nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt szezonban minden fronton diadalmaskodtunk, elég csak a Bajnokok Ligája-döntőben szerzett góljára gondolni. Fantasztikus játékos, aki ugrásszerűen fejlődött a Bayernnél. A szerződése 2016-ig érvényes, az ügynökének pedig mondtam, hogy szeretnénk tető alá hozni a kontraktus meghosszabbítását. Egyáltalán nem áll szándékunkban megválni tőle."

Kérdés persze, hogy Lewandowski mellett mennyi játékidő jut a horvát támadónak, de ez legyen a vezetőedző, Josep Guardiola gondja. A müncheniek vasárnap Dohába utaztak, ahol tíznapos edzőtábor vár a csapatra a Bundesliga folytatása előtt. A bajorok az első tavaszi bajnoki fordulóban a Borussia Mönchengladbach vendégei lesznek.

[1479146] 2014-01-24 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;