Profi boksz

Összejöhet a Mayweather - Pacquiao álommeccs

Brit sajtóhírek szerint 2014-ben megvalósulhat a profi boksz jelenlegi két legnagyobb sztárjának egymás elleni ütközete.

Az angol The Guardian internetes változata a 78SportsTv-re hivatkozva arról számolt be, hogy ez év szeptemberében Floyd Mayweather és Manny Pacquiao szorítóba léphet egymás ellen. Napjaink profi ökölvívásának két legnagyobb sztárjának csatáját már évek óta epekedve várja a nagyérdemű, ám az elmúlt évek csalódásai után már úgy tűnt, erről a párharcról le kell mondania a szurkolóknak.

A 2014-es esztendő azonban áttörést hozhat az ügyben. A 78Sports Tv egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a két szupersztár ütközete eldöntött tény, a mérkőzésre pedig az ősz folyamán kerülhet sor. A forrás korábban kiszivárogtatta Mayweather Guerrero és Alvarez elleni meccsét is, mielőtt azt hivatalosan bejelentették volna.

Függetlenül a szupermeccstől, tavasszal Mayweather és Pacquiao is szorítóba léphet, ami jó alapot biztosíthat az egymás elleni derbinek. A hírek szerint az amerikai a brit Amir Khan ellen bokszolhat, míg a filippínó ellenfele egyelőre még nem ismert. A nyertes fogadásairól is elhíresült Mayweather legutóbb szeptemberben Canelo Alvarez ellen lépett szorítóba, míg Pacquiao novemberben Brandon Riost győzte le, azok után hogy vitatható pontozással kikapott Timothy Bradley-től és kiütéses vereséget szenvedett Juan Manuel Marqueztől. Noha a két fiaskó után felmerültek olyan pletykák, hogy a Pacman visszavonul, a makaói gálán bebizonyította, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten teljesíteni.

A World Box Council (WBC) szervezetnél egyébként Floyd Mayweather kihívója a váltósúlyú világbajnoki övért Manny Pacquiao, így ha valóban sikerül megegyezni a bombaüzlet részleteiről, szeptember tájékán valódi sportcsemegének lehetünk szemtanúi.