Premier League

Mourinho megvédte a csatárait

megosztom

Továbbra sem tértek magukhoz a Chelsea csatárai. José Mourinho együttese csütörtökön Eden Hazard góljával verte a Swansea-t az angol labdarúgó Premier League-ben.

Mourinho szerint mindig kap valami pluszt a csatároktól - fotó: AFP

A Chelsea csatárai kapcsán két hete már írtunk és a helyzet azóta sem változott. A Fernando Torres, Samuel Eto'o, Demba Ba trió az eddigi 18 forduló során mindössze öt gólt hozott össze. A londoniak menedzsere, José Mourinho ennek ellenére sem elégedetlen velük, úgy véli, sok más dologban a csapat hasznára vannak.

"Ha a szezon második felében öt gól helyet tízet szereznek, akkor több esélyünk lesz a győzelmekre - vélekedett Mourinho a Swansea elleni sikert követően. - Persze mindig nyújtanak valami pluszt a csapat számára, rendben, nem győztes gólokat szereznek, de adnak valamit. A Swansea elleni meccsen kizárólag egy személy, a kapusuk felelős azért, hogy Eto'o nem szerzett gólt. Három vagy négy bravúrja volt, mi nem hibáztunk. Eto'o mindkét félidőben gólhelyzetbe került, rendre jó döntést hozott, de a kapus védett."

A Chelsea 33 gólt szerzett a Premier League-ben, három csapat, a Manchester City, az Arsenal és a Liverpool lőtt többet. Mourinho együttesének legeredményesebb játékosa Eden Hazard, aki hét gólt vágott.

"Boldog vagyok Hazard teljesítménye miatt, mindent beleadott - fogalmazott Mourinho. - A Swansea elleni utolsó megmozdulása az volt, amikor a 16-osunkon belül szerelt. Teljesen kihajtotta magát, nagyon elfáradt."

A Chelsea a harmadik helyen áll a bajnokságban, mindössze két ponttal szorul az éllovas Arsenal mögé. A Betclic azonosnak tartja a két londoni csapat esélyeit a bajnoki címre, továbbra is a Manchester Cityt rangsorolja az élre.

Ki nyeri a Premier League-et?
a Betclic oddsszai alapján
Manchester City 2.00
Arsenal 5.50
Chelsea 5.50
[1474604] 2013-12-26 16:00:00 Chelsea - Swanseax;
megosztom