Magyar foci

Lelép a pécsiek tulajdonosa

Péntek délután Matyi Dezső váratlanul bejelentette, hogy január elsejétől távozik a PMFC csapatától, így a baranyai alakulatnál új tulajdonost kell keresni.

Matyi Dezső hat év után távozik a pécsiektől

A pécsi csapatot 2007 óta irányító és tulajdonló Matyi Dezső azzal indokolta döntését, hogy szerinte a bank nem teljesítette annak a szerződésnek a feltételeit, amely alapján ő szponzorálta a klubot. Az üzletember emiatt jogi lépéseket készül tenni.

Matyi a péntek délután Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, felelősségteljes klubvezetőként kötelességének érezte, hogy lehetőséget biztosítson a csapatnak, hogy megtalálja az új tulajdonosát.

A könyváruházláncot és kiadót vezető Matyi Dezső 2007 óta tulajdonosként irányítja a baranyai klubot, amely 2011 nyarán jutott vissza az élvonalba, és 2012 februárjában elmondása szerint már több mint egymilliárd forintot költött rá. 

A pályán a várt további fejlődés Supka Attilával elmaradt, a hangos szakítás után Márton Gábor és Lőrincz Emil vette át a csapat irányítását, velük a Pécsi MFC jelenleg a tabella 7. helyén áll.