Magyar foci

A városvezetés meglepődött és válaszokat vár Matyi Dezsőtől

  • MTI

A pécsi városvezetést meglepetésként érte Matyi Dezső pénteki bejelentése. Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy azért is meglepő ez a lépés, mert a klubtulajdonos két hete személyesen egyeztetett a csapat jövőjéről Páva Zsolt polgármesterrel, s akkor sem említette, hogy ilyen szándékai lennének.

A megyei jogú város vezetése jelezte, elvárta volna, hogy Matyi Dezső előzetesen tájékoztassa szándékairól, annak ellenére is, hogy Pécsnek mindössze néhány százalékos tulajdonrésze van a csapatot működtető kft.-ben. Az önkormányzat most többek között azt szeretné tudni, hogy a tulajdonosnak mi a szándéka többségi tulajdonrészével, "eladja, átruházza, elajándékozza, netán ő maga hoz befektetőt a részére?" - tette hozzá az önkormányzat.

"Szeretnénk tudni azt is, bejelentése és annak következményei hogyan érintik a jelenleg is fennálló, a PMFC-pályára és ingatlanra vonatkozó 50 éves bérleti megállapodást, illetve mi lesz a jelenleg is érvényben lévő számos szerződéssel és kötelezettséggel" - áll a közleményben. Az önkormányzat azt is szeretné tudni, pontosan hogyan áll a cég, vannak-e tartozásai, hitelei, milyen és mennyire átlátható a gazdálkodása.

A város most egyeztetéseket kezdeményez az érintett felekkel, hogy megismerhesse hivatalos álláspontjukat. A PMFC-Matias 17 forduló után 25 pontjával 7. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján.