Barcelona

Messi felépült, hétfőtől edzhet

Felépült combsérüléséből Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás támadója. Az argentin klasszis hétfőtől könnyített edzéseket végezhet.

Messi hamarosan visszatérhet - Fotó: AFP

A 26 éves klasszis az argentin szövetség edzőközpontjában kapta a jó hírt. Messi hazájában végzi a rehabilitációt, hétfőn kezdődik a felépülési fázis harmadik szakasza, a fizikai helyreállítás, először könnyített edzésekkel. Ezt szülővárosában, Rosarióban végzi, Elbio Paolorosso segítségével, aki a katalánok erőnléti edzője, valamint az argentin válogatott orvosi stábjának felügyeltével. A tervek szerint január 2-án, az újév első edzésén már a csapattal fog készülni Barcelonában. Arra viszont kevés az esély, hogy a január 12-i Atlético Madrid elleni rangadón pályára léphet.

Messi novemberben 10-én a Betis elleni bajnokin szenvedett részleges combizomszakadást. A támadónál rendszeresen visszatérő probléma az ilyesfajta sérülés, tavaly például a Bajnokok Ligája egyenes kiesés szakasza előtt hagyott ki egy hónapot, de már a mostani szezonban is volt hasonló kényszerpihenőn. Valamennyi sérülése mindig súlyosabb volt az előzőnél. Igaz, most a bal combjával van probléma, korábban inkább a jobbal bajlódott.

Legjobb játékosának távollétében kétszer kikapott a Barcelona, amire márciusban volt legutóbb példa. A katalánok így is vezetik a bajnokságot, pontazonossággal az Atlético Madriddal, és csoportelsőként jutottak tovább a Bajnokok Ligájában. Vasárnap a nyolcadik Getafe otthonában zárja az évet Gerardo Martino együttese. Ugyan lenti scoreboardunkból is kitűnik, a katalán gárda a favorit a három pontra, érdemes leszögezni, hogy Messi, Víctor Valdés és Neymar nélkül kellene győznie.

[1505974] 2013-12-22 17:00:00 Getafe - Barcelonax;