Vélemény

Görbiczék a nyolc között, háromra utáljuk a focistákat!

Még nem indult be az össznépi bezzegezés, de gyaníthatóan ezúttal sem tudunk anélkül örülni, hogy ne rúgjunk fenékbe valakit. Naná, a magyar női kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, miközben a honi futballisták 30 éve a labdát sem találják el. Utáljuk őket háromra! Egy, kettő, há...

Hagyjuk a focistákat, koncentráljunk Görbiczékre

A pólósok nem tudják úgy elverni a világot, hogy ne emlegessük a haldokló magyar futballt. Az úszók, a kajakosok és a vívók zsákszámra hordják az érmeket, de ez is csak arra elég, hogy lehurrogjuk a focistákat. Biztosra veszem, hogy a magyar női kézilabda-válogatott mostani sikerének is a labdarúgók isszák meg a levét. Lehet ellenőrizni az internetes fórumokon és a közösségi oldalakon!

Tévedés ne essék, eszemben sincs védeni Dzsudzsák Balázsékat, megérdemlik, amit kapnak, bár jobb volna, ha szóra sem méltatnák őket. Különösen akkor, amikor tényleg van mire büszkének lenni. Itt van Görbicz Anitáék világraszóló sikere, de anélkül nem tudunk örülni neki, hogy ne mutassunk rá a bűzlő magyar futballra. Soha nem értettem, hogyan sikerül párhuzamot vonni.

A miértjét értem. Szúrja a szemét az országnak, hogy az eredménytelenség, a szégyenteljes kudarcok ellenére pofátlanul magas juttatásban részesülnek a labdarúgók, akik több meccset adnak el, mint amennyin pályára lépnek. Ráadásul ott a kormány, amely milliárdokat pumpál egy olyan sportágba, ami 30 éve a nyerészkedők és a korrupt vezetők paradicsoma. Ezzel szemben a kevésbé támogatott és a futball mellett csak zárójeles sportágak a csúcsokat hódítják és ilyenkor ránk tör a bezzegezés. Ilyenkor még jobban utáljuk a focistákat, holott ideje lenne átsiklani rajtuk. A hangsúly a "mineken" van. Minek emlegetjük őket valódi diadalok idején? Minek rúgunk beléjük más sportolók sikerein felbuzdulva, ahelyett, hogy kizárólag ünnepelnénk? A cinikus és pikírt szúrásokkal csak eltereljük a figyelmet a valódi hősökről. Nálunk így teljes az össznépi egymásba karolás? Ez is a nyomorult "sírva vigad a magyar" sztori része? Szükségünk van ürömre az öröm idején? Megjegyzem, a bezzegezés nem új anyag, korábban is sikerült pálcát törni a futballisták felett egyéb sikerek kapcsán. Hofi Géza utalt rá, amikor a hetvenes években a pólósok szintén hülyére verték a világot. 

A magyar futball olyan rossz, hogy az már nem számít. Csúfolni és rugdosni sem érdemes, pláne együtt emlegetni valódi hősökkel - a kézis lányok sikere édesebb nélküle.