Átigazolás

A Chelsea elhappolhatja az Inter sztárját riválisa elől

A Goal.com értesülése szerint kolumbiai válogatott középpályással erősíthet januárban a Chelsea, a londoniak ugyanis már tárgyalnak az Internazionale vezetőivel Fredy Guarín klubváltása kapcsán. A történet vesztese David Moyes lehet...

Merthogy a Manchester United is szívesen látná soraiban a 27 esztendős játékost, csakhogy a hírek szerint a Vörös Ördögök terve ismét kudarcba fulladhat az átigazolási piacon. A klub képviselőket küldött Olaszországba annak érdekében, hogy a lehetséges transzferről tárgyaljanak, angol lapértesülések szerint viszont Guarín számára a Chelsea szimpatikusabb a manchesterieknél, mégpedig José Mourinho személye miatt, akit meghatározó faktorként emlegetnek az ügyben. A londoniak hajlandóak lennének 15 millió eurót fizetni az Internek, ez pedig egy olyan ajánlat, melyen minden bizonnyal hajlandóak lennének eltöprengeni a milánóiak.

Fredy Guarín távoli lövéseiről is híres, januártól a Chelsea mezében durrogtathat

Piero Ausilio és Marco Branca, a fekete-kékek igazgatói az elmúlt héten az angol fővárosban jártak, közel is kerültek a megállapodáshoz, a végső döntést azonban a klubelnöknek, Erick Thohirnak kell meghoznia. Mourinho december elején még úgy fogalmazott, noha nem tökéletes a Chelsea játékoskerete, jóban-rosszban kitart mellettük, mert ezek az ő játékosai. Ez persze nem zárja ki azt, hogy nemet mondana egy, a gépezetbe illő labdarúgó szerződtetésére.

Guarín ráadásul a hasznos tagja lehetne a Kékek középpályájának, ahova az öregedő Frank Lampard, valamint a szezonban mellőzött, mindössze három bajnoki mérkőzésen pályára lépő Michael Essien mellé szükség is volna erősítésre. Ha a dél-amerikai futballista végül a Stamford Bridge-re kerül, David Moyes újabb sikertelen hadjáratot könyvelhet el az átigazolási piacon a nyári történések után, amikor Cesc Fabregas, Thiago Alcantara és Ander Herrera is kikosarazta a manchesterieket. A menedzserre nagy nyomás nehezedhet a januári transzferidőszakban is, mert eddigi egyetlen szerzeménye, Marouane Fellaini nem képes a tőle elvárt teljesítményt nyújtani.

Guarín 2012 januárjában még csak kölcsönben, nyáron viszont már végleg Milánóba költözött, hátrahagyva az FC Portót, mellyel bajnoki címeket és Európa Ligát nyert. A középpálya közepén és annak jobb oldalán is bevethető, rendkívüli rúgótechnikával és lövőerővel megáldott, kétlábas játékos negyvenhétszer szerepelt hazája válogatottjában, első európai klubja pedig a francia Saint-Étienne volt. A Chelsea kedd este a Sunderland vendége lesz az angol Ligakupa negyeddöntőjében.

[1609812] 2013-12-17 20:45:00 Sunderland - Chelseax;