Serie A

Római derű, veretlenek maradtak és Totti visszatért

Az AS Roma 2-2-re zárt az AC Milan otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának hétfői meccsén.

Destro (fehérben) második meccsén második gólját szerezte - fotó: AFP

A Milan az utóbbi négy bajnoki meccsén nem tudott nyerni, otthon utoljára október 19-én az Udinese ellen győzött. Az AS Roma egyedüliként a mezőnyből továbbra is veretlen, és egy nagy visszatérővel erősödött: Francesco Totti október 18 óta nem lépett pályára, de ismét bevethető, a kispadon kapott helyet a San Siróban - ahogy legutóbb a Fiorentina ellen is.

A 13. percben egy olyan csatár góljával szerezte meg a vezetést a fővárosi alakulat, aki másodszor lépett pályára az idényben. Mattia Destro egy hete a Fiorentina ellen csereként állt be, győztes gólt szerzett, ezúttal pedig kezdőként dobta be őt Rudi Garcia és a 22 éves támadó ismét meghálálta a bizalmat. Két mérkőzés, két gól, vállalható mérleg. A 30. percben egy szögletet követően Zapata fejjel egyenlített, a szünetben 1-1-re álltak.

A félidőben Massimiliano Allegri, a Milan mestere kénytelen volt cserélni, Abbiati megsérült, Gabriel állt a helyére és a brazil kapus az 50. percben összehozott egy 11-est. Feleslegesen, a 16-os jobb oldalán buktatta Gervinhót, a büntetőt Strootman köszönte és a bal sarokba küldte (1-2). A 64. percben Totti csereként állt be, majd 12 perccel később Muntari egyenlített (2-2). Először kapott két gólt a Roma a bajnokságban és a hajrában Balotelli révén megnyerhette volna a meccset a Milan, a balhés csatár hatalmas helyzetben hibázott.

Magyarán a római drukkerek duplán örülhettek, a csapat megőrizte veretlenségét és Totti ismét pályára lépett. Rudi Garcia együttese második helyen áll, öt ponttal szorul a Juventus mögé, a Milan 10. a tabellán.

Serie A, 16. forduló
INFO Milan-Roma 2-2 (1-1)
[1536676] 2013-12-16 20:45:00 AC Milan - Romax;