Bundesliga

Ez már sok, Sahin bedobta a törülközőt

Értékes pontokat hullajtott a Borussia Dortmund Sinsheimben, így a listavezető Bayern München már tizenkét ponttal előzi meg a fekete-sárgákat. Nuri Sahin szerint a fentiek tükrében felesleges a bajnoki címről álmodozni.

Nuri Sahin csúszott-mászott Sinsheimben, de a Dortmund csak egy pontot szerzett - Fotó: AFP

Jürgen Klopp fiai kétgólos hátrányból egyenlítettek a Hoffenheim vendégeként, ez azonban kevésnek bizonyult a bajorokkal szembeni hátrány csökkentéséhez, hiszen Franck Ribéryék otthon tartották a pontokat a Hamburggal szemben. A jelenleg harmadik helyen álló dortmundiak középpályása úgy véli, a tizenkét pontos különbség már sok, csapata már nem sokat tehet azért, hogy megelőzze a münchenieket.

"Nem hinném, hogy magunkat is beleértve bárki is lenne olyan naiv, hogy a bajnoki címben reménykedjen" - fogalmazott a török válogatott játékos a Ruhr Nachrichtennek nyilatkozva. "A Bayern túlságosan messze van. Sahin hozzátette, a Borussia alaposan megbűnhődött őszinte támadójátékáért a sinsheimi mérkőzésen. "Ha idegenben két gólt szerzel, általában jól alakulnak a dolgok. Csakhogy mi az első félidőben kaptunk két elkerülhető találatot, ezért elsőként vissza kellett jönnünk a mérkőzésbe. Számtalan lehetőségünk volt, hogy megnyerjük a találkozót, csak magunkat okolhatjuk, amiért ez nem sikerült. Meg kell találnunk önmagunkat, és ha ez sikerül, újra sikeresek leszünk. Ebben biztos vagyok."

Tény, nincs igazán jó passzban a Dortmund, amely legutóbbi öt Bundesliga-összecsapásán mindössze négy pontot tudott összegyűjteni. Az idei esztendőben még egy lehetősége lesz a javításra a fekete-sárgáknak, akik jövő szombaton a Hertha Berlin elleni hazai meccsel zárják az őszi szezont.

[1479131] 2013-12-14 15:30:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx;[1479136] 2013-12-21 15:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx;