Női kézilabda-vb

Ez a vereség felér egy győzelemmel - Hajdu János

A magyar női kézilabda-válogatott 27-26-ra kikapott a német csapattól a szerbiai világbajnokság újvidéki csoportjának csütörtöki, utolsó fordulójában, és csoportjában a második vagy harmadik helyen zár az esti román-cseh mérkőzés eredményétől függően.

Rédei-Soós Viktória (j) dob kapura a német Kim Naidzinavicius mellett. MTI Fotó: Illyés Tibor

"Gratulálok a német csapatnak, remek meccs volt, sok tapasztalattal. A csehek elleni győzelem után azt mondtam, hogy az nekünk felért egy vereséggel, most azt mondom: ez a vereség felér egy győzelemmel. Most következik az a meccs, amiért kijöttünk, azt viszont már tényleg meg kell nyernünk. Soós Viktória beállásával felgyorsult, dinamikusabb lett a játékunk, és többek között Görbicz Anita is ezért tudott ilyen fantasztikusan kézilabdázni" - olvasható Hajdu János szövetségi kapitány értékelése a hazai szövetség honlapján.

"Gratulálok az ellenfélnek, de természetesen jobban örülnék, ha ők gratulálnának most nekünk. Ennek ellenére most húznunk kell egy vonalat, le kell zárunk ezt a meccset, és csak arra szabad koncentrálni, hogy a kieséses szakaszban sikerrel járjunk" - mondta Soós Viktória.

"Jó mecset játszottunk, természetesen elégedett és boldog vagyok Woltering utolsó védése rendkívül fontosnak bizonyult. Fiatal a csapatunk, és eddig remekül vettük az akadályokat, ám a csoportelsőség mit sem ér, ha a nyolcaddöntőt nem tudjuk sikerrel megvívni" - nyilatkozta Heine Jensen, a németek szövetségi kapitánya.

"Boldog vagyok, mert jó mecset játszottunk, és meg is tudtuk nyerni. Mostantól viszont csak a következő mérkőzésre figyelünk, mert ha azt nem nyerjük meg, semmit sem ér az eddigi remek szereplésünk" - fogalmazott az ötgólos Anja Althaus.

A magyarok - helyezésüktől függően - vasárnap vagy hétfőn nyolcaddöntőznek Újvidéken, a papírforma alapján vagy az olimpiai harmadik spanyol, vagy a lengyel csapat ellen. Természetesen a nyolcaddöntőt is élőben közvetítjük a hatharom.com-on!

Női kézilabda-vb, 5. forduló, D-csoport:
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 26-27 (16-14)
Újvidék, játékvezetők: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Magyarország: Herr, Kiss É. (kapusok), Bognár-Bódi, Bulath 1, Cifra, Görbicz 12 (5), Kovacsicz 3, Soós 2, Szamoránsky, Szekeres, Szucsánszki 2, Tomori 4, Triscsuk, Vérten 2, Vincze, Zácsik. Szövetségi kapitány: Hajdu János.
Németország: Woltering, J. Krause (kapusok), Althaus 5, Augsburg, Beier, Geschke 1, Hubinger, Kethorn, Lang 1, Lörper, Minevskaja, Müller 13 (4), Nadgornaja, Naidzinavicius 2, Steinbach 4, Zapf 1. Szövetségi kapitány: Heine Jensen.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4.
 
Korábban: Tunézia-Ausztrália 24-15 (12-8)
Később: Románia-Csehország 19.15
A D-csoport állása:
1. Németország 10 pont/5 mérkőzés
2. Románia 6/4 (103-73)
3. Magyarország 6/5 (143-114)
4. Csehország 4/4 (121-106)
  -------------------  
5. Tunézia 2/5
6. Ausztrália 0/5