Bulvár

Súlyos tragédia érte Van der Vaart-ot

A holland válogatott irányítójának barátnője terhessége ötödik hónapjában elvetélt.

Szomorú hírrel indult a német Bundesligában szereplő Hamburg pénteki edzése, miután Bert van Marwijk vezetőedző az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy Rafael van der Vaart és Sabia Boulahrouz közös gyermeke az ötödik hónapban elhalálozott.

"Az edző beszélt Rafaellel. Tragikus." - mondta Olivier Kreuzer sportigazgató. "Ez egy olyan dolog, ami sokkal fontosabb, mint egy labdarúgó-mérkőzés. A történtek után nem vagy képes pályára lépni" - kommentálta a klubvezető van der Vaart távolmaradását, aki természetesen kimenőt kapott klubjától a hétvégi, Augsburg elleni bajnokija alól. Hogy a holland játékmester mikor csatlakozik a kerethez, azt egyelőre nem lehet tudni. "Minden segítséget megadunk Rafaelnek, de az ilyen pillanatokban az ember egyedül dolgozza fel az érzéseit" - tette hozzá Kreuzer.

A holland válogatott személyes tragédiája a csapattársakra is kihatott, a Hamburg ugyanis hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett szombaton az Augsburg csapatától.

A hírek szerint van der Vaart talán már kedden újra edzésre jelentkezhet, ami azért is lenne fontos a csapatnak, mivel a következő hétvégén a listavezető és bombaformában lévő Bayern München vendége lesz a HSV.

[1479123] 2013-12-07 15:30:00 Hamburg - Augsburgx;