NB I szubjektív

Moniz megtört, de kinek van még lelkiismeret-furdalása a Fradiban?

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a tavaszról előre hozott 16. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Ricardo Monizt az eredménytelenség mellett a lelkiismeret-furdalás is gyötörte

Mégis csak igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy a magyar futballban bármi megtörténhet. És itt most nem feltétlenül az eredményekre gondolok, azok nem baj, ha kiszámíthatatlanok, a körbeverések legalább némi színt visznek a szürkeségbe. Az utóbbi évtizedekben többször emlegetett, a sportágat körülvevő közeg produkál olykor érdekes, sokszor érthetetlen dolgokat. Ricardo Moniz menesztése nem ebbe a kategóriába tartozik. Nyolc meccs, hat pont, hetedik hely, ennyi bőven elegendő ahhoz, hogy boruljon a kispad - pláne a Fradié. A csapat bő két hónappal ezelőtt a győztes derbi után egy pontnyira megközelítette a listavezető Videotont, a bajnoki címről már nem csak suttogtak, hanem nyíltan beszéltek az Üllői úton. Aztán történt valami...

Akeem Adams tragédiája után ha természetes nem is, de magyarázható volt a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség, arra azonban kevesen gondoltak, hogy nem lesz megállás a lejtőn. A nyeretlenségi sorozatot megtörte ugyan a diósgyőri győzelem, ám ha visszapörgetjük az időt, éppen azokban a napokban vált kritikussá a helyzet, akkor kezdett el ,,dolgozni a közeg". A csapat a klubelnök útravalójával utazott el Miskolcra, Kubatov Gábor úgy érezte, a Mezőkövesd elleni hazai döntetlen után el kell beszélgetnie a játékosokkal, sőt, tovább ment, egyenként értékelte őket. Moniz mindezt jól hallhatóan zokon vette, lemondott, ám a pengeváltást cáfolták az érintettek. A hírnek azonban van egy sajátos ismérve, minél jobban titkolják, annál inkább kiszivárog. Hogy aztán a DVTK elleni 4-1-es sikert a kubatovi intervenció, a monizi kirohanás, a játékosokban dolgozó dac, vagy csak egyszerűen a felfokozott hangulat váltotta-e ki, az a folytatás szempontjából lényegtelen, a csapat visszazuhant a mélybe - vereség otthon a Haladástól, a paksi iksz után pedig a Pécstől.

A szerződésbontást követő véleményekből sok minden kiderül. Azt eddig is tudtuk, mert láttuk, hogy a Fradi játékának nincs karaktere, az összeállítása esetleges, a holland tréner által kiválasztott és leigazolt légiósok többsége csődöt mondott. Monizt megviselte a sikertelenség, a mérkőzések után zavartan, idegesen nyilatkozott, legutóbb már a riporter tekintetét is kerülte. Nyoma sem volt rajta annak a magabiztosságnak, határozottságnak, bátorságnak, amit például egy évvel ezelőtt tanúsított, amikor a fizetések csúszása miatt nem tartott edzést, ultimátumot adva ezzel a vezetőknek. Mindvégig a végsőkig kiállt a csapat mellett, ha kellett, magát állította célkeresztbe („A vereség az én hibám, engem bántsanak, ne a játékosaimat!”). Ilyet persze csak olyan ember mondhat - főként a Fradinál -, aki élvezi a szurkolók támogatását. Neki ezzel sem volt problémája, kivívta a fradisták szimpátiáját, szeretetét, amit folyamatosan szinten tartott, akkor is védte őket, amikor az Újpest elleni győzelem után tömegesen a pályára tódultak (,,Azt szeretném kérni a szövetségtől, hogy ne dramatizáljuk túl ezt a dolgot, mégiscsak a futball ünnepe volt ez a mérkőzés"). Tisztában volt vele, hogy csak akkor dolgozhat nyugodtan, akkor érezheti magát biztonságban, azzal tompíthatja az átmeneti eredménytelenséget, úgy nyerhet időt, ha jó a kapcsolata a szurkolókkal. Ez a taktika tökéletesen bejött, olyannyira, hogy az nso által kiírt szavazáson a voksolók háromnegyede szerint rossz döntés volt az edző a menesztése. A szombati vereség után sem szedték szét, nem szólt kórusban a ,,Moniz takarodj!", pedig az Üllői úton korábban a jelenleginél eredményesebb időszak után is elszakadt a cérna. Most, bár gyengülni látszott a kötelék, Moniznak még nem kellett tartani attól, hogy ellene fordul a lelátó, s mivel Orosz Pál vezérigazgató szerdán úgy fogalmazott vele és az esetleges távozásával kapcsolatban, hogy ,,bent vagyunk a kupában, három pontra vagyunk a dobogótól, tehát igazából szerintem most nincs itt az ideje, hogy ilyenekről beszélgessünk", ezért Moniz a klubházból sem érezhetett nyomást.

Nos, a Fradi még mindig áll a kupában, még mindig három pontra van a dobogótól, az edzőt mégis lapátra tették. Nagyon úgy fest, hogy a hollandot a lelkiismerete buktatta meg. Képtelen volt feldolgozni az Adams-ügyet, ami bizonyos szempontból érthető, hiszen a történtek őt viselték meg a legjobban. Eleinte próbálta ugyan függetleníteni magát és a csapat játékát a szomorú eseménytől, az utóbbi időben azonban az eredménytelenség legfőbb okaként emlegette a tragédiát. Talán még ez is megbocsátható lett volna neki, amikor azonban az orvosokat kezdte kritizálni, tulajdonképpen feloldotta a szerződésbontásával kapcsolatos dilemmát. A trinidadi védőt kezelő doktor válasza sokkoló lehetett Moniz számára, nyilvánosságra került ugyanis, hogy ,,Amikor a focista Budapestre érkezett, a kardiológiai és sportorvosi vizsgálata megfelelő eredménnyel zárult, de a mozgásszervi vizsgálatok problémákat vetettek fel, így az orvosi stáb nem támogatta a leigazolását. Azért került a Ferencvároshoz, mert a kérésünk ellenére Moniz ragaszkodott hozzá. Sőt a holland tréner tudott róla, hogy a labdarúgónak az édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, de nem tartotta fontosnak, hogy ezt megossza velünk, ahogy erről a sportoló sem beszélt. Megtudtuk, hogy a védő azon a napon, amikor kórházba került, már a tréningen sem volt jól. Erről sem tájékoztatta Moniz az orvosi stábot". Ezt a terhet képtelenség elviselni, idő kérdése volt, hogy az edző(t) mikor törik meg. Ha csendben marad, és magában őrlődik, talán még ma is ő ül a kispadon.

Azon persze el lehet gondolkodni, hogy az orvos által elmondottakról ki tudott még a ,,közegben"? Milyen klub az, ahol egy tragédia után derül ki, hogy a játékos egészségügyileg alkalmatlan? Vajon Monizon kívül kinek van még lelkiismeret-furdalása a Ferencvárosban? 

OTP Bank Liga 2013-2014
A 16. forduló eredményei
 
INFO BUDAPEST HONVÉD FC-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 600 néző. Vezette: Becséri Dániel (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Baráth, Alcibiade - Job, Diarra (Lőrinczy, 80.), Hidi - Daud, Perea, Vernes (Holender, 62.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Holender, Bobál D., Botka, Mancini, Lőrinczy, Prosser.
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Varga R., Karan, Farkas A.  – Gréczi (Póti, 82.), Vukaszovics, Patvaros (Bulajics, 90.), Gyagya, Forró (Nagy P., 82.) - Balázs Zs. Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Verebélyi, Póti, Nagy P., Bulajics, Leo, Csima, Csillag.
Gólszerző: Holender (94.), ill. Gréczi (77.)
Sárga lap: Alcibiade (73.), Job (90.), ill. Gréczi (25.), Patvaros (55.), Varga R. (65.), Balázs Zs. (87.)
 
INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-DEBRECENI VSC-TEVA 1-2 (0-1)
Kaposvár, 1300 néző. Vezette: Bognár Tamás (Ring György, Kispál Róbert)
Kaposvár: Ranilovics – Földes, Kovács O., Petrache (Pavlovics, 61.), Zámbó - Coroian, Babics (Thian, 67.), Markus (Dominic, 61.), Bőle, Balázs B. - Waltner. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Thian, Dankwah, Pavlovics, Dominic, Oláh, Jammeh.
DVSC: Novakovics – Bernáth, Máté P., Brkovics, Korhut – Bódi (Dombi, 76.), Ludánszki, Se. Bouadla, Rezes (Trninics, 85.) - Kulcsár T. (Volas, 90.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Króner, Trninics, Dombi, Volas, Spitzmüller, Ferenczi J.
Gólszerző: Waltner (69.), ill. Ludánszki (37.), Se. Bouadla (82.)
Sárga lap: Coroian (41.), Földes (48.), ill. Se. Bouadla (57.)
 
INFO MVM PAKS-ÚJPEST FC 2-4 (2-1)
Paks, 1200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
Paks: Csernyánszki – Fiola, Éger, Horváth G., Szabó J. – Könyves (Báló, 84.), Kecskés, Nagy O. (Tököli, 73.), Nyári (Kiss T., 68.), Bartha - Simon A. (Tököli, 82.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Molnár P., Kovács G., Hullám, Báló, Kiss T., Tököli.
Újpest: Balajcza – Nego, Ngawa, Juanan, Balogh B. – Simon K. (Suljics, 46.), Eninful (Antón, 46.), Szankovics, Vasziljevics, Lázár B. (Kabát, 77.) - Tshibuabua. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Dmitrovics, Antón, Sztaniszavljevics, Ligot, Said, Suljics, Kabát.
Gólszerző: Könyves (7.), Bartha (32.), ill. Tshibuabua (22.), Nego (56.), Vasziljevics (60.), Lázár B. (65.)
Sárga lap: Éger (61.), Fiola (70.), ill. Nego (30.), Vasziljevics (87.), Kabát (91.)
 
INFO PUSKÁS AKADÉMIA FC-LOMBARD PÁPA 1-0 (1-0) PROTIPP
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás - Gallardo (Szakály D., 26.), Polonkai, Czvitkovics, Tóth B., Haraszti (Guaru, 87.) - Lencse (Tischler, 93.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Farkas N., Guaru, U. Nikolics, Zsolnai, Szakály D., Tischler.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Arszics, 70.), Sekour, Tajthy (Szabó O., 73.), Orosz (Király, 74.) - Griffiths, Kenesei. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Nagy S., Szabó O., Németh M., Dóczi, Arszics, Király.
Gólszerző: Lencse (35., 11-esből)
Sárga lap: Szekeres A. (51.), Tóth B. (77.), ill. Rodenbücher (34.), Sekour (58.), Tóth G. (77.)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-MTK BUDAPEST 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1500 néző. Vezette: Erdős József  (Tóth II Vencel, Bozó Zoltán)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Fótyik (Gévay, 57.) - Kiss M., Hegedűs D., Bognár, Melczer V. (Pilibaitis, 79.) - Menougong, Balajti (Harsányi, 55.). Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Gévay, Bagi, Farkas B., Dobos, Pilibaitis, Harsányi.
MTK: Hegedüs – Baki, Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Csiki, Pölöskei Zs., Kanta J., Fejes, Ladányi (Varga Sz., 72.) - Horváth P. (Horváth Zs., 46.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Vass, Horváth Zs., Batik, Varga Sz., Hajdú Á.
Gólszerző: Melczer V. (59.)
Sárga lap: Hegedűs D. (66.), Harsányi (71.), Gévay (84.), ill. Vukmir (63.), Ladányi (68.)
 
INFO FERENCVÁROS-PÉCSI MFC-MATIAS 1-2 (1-2)
Puskás Ferenc Stadion, 3423 néző. Vezette: Farkas Ádám (Albert István, Szpisják Zsolt)
FTC: Jova – Jovanovics (Valpoort, 83.), Mateos, Besics, Bönig – Jenner, Gerson, Gyömbér, Somalia, Diallo (Tuijp, 91.) - Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kunsági, Otten, Csukics, Ionescu, Valpoort, Tuijp.
PMFC: Dibusz – Fodor, Balogh B., Romics, Uzoma - Szatmári L., Koller K., Frőhlich (Márkvárt, 59.), Mohl, Kővári (Wittrédi, 71.) - Pölöskey P. (Nagy J., 82.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Gőcze, Nagy J., Lantos, Deutsch, Wittrédi, Márkvárt, Rácz.
Gólszerző: Böde (6.), ill. Mateos (14., öngól), Koller K. (40., 11-esből)
Sárga lap: Jovanovics (16.), Jenner (59.), Bönig (90.), Besics (93.), ill. Frőhlich (46.), Koller K. (62.), Márkvárt (66.), Uzoma (88.)
 

INFO DIÓSGYŐRI VTK-GYŐRI ETO FC 0-0 (0-0)

Diósgyőr, 6000 néző. Vezette: Vad II István (Albert István, Medovarszki János)
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász (Debreceni, 52.), Kádár, Gohér  – Nikházi (Gosztonyi, 73.), Elek Á., Barczi, Kosztics - Bacsa (Augusto, 73.), Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Gelei, Vági, Debreceni, Takács P., Abdouraman, Gosztonyi, Augusto.
Győr: Kamenár – Kamber, Lipták, Lang – Wolfe, Mevoungou, Pátkai, Martínez - Strestík (Andrics, 77.), Rudolf (Kalmár, 79.), Varga R. (Kronaveter, 90.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Djordjevics, Svec, Kronaveter, Kalmár, Dinjar, Andrics.
Gólszerző: Kosztics (43.), ill. Strestík (55.), Pátkai (67.)
Sárga lap: Nikházi (36.), Eperjesi (61.), ill. Lipták (15.), Mevoungou (34.), Lang (45.), Pátkai (47.), Kamber (81.),
Kamenár (90.), Martínez (90.)
 
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-VIDEOTON FC 0-0 (0-0)
Szombathely, 2200 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szalai Dániel)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Rajos, 37.), Guzmics, Tóth P., Bosnjak –  Ugrai, Simon Á., Nagy I G., Iszlai, Halmosi - Radó. (Gyurján, 90.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Dombó, Gyurján, Szakály A., Rajos, Medgyes, Andorka.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Kovács I. (Zé Luis, 73.), Vítor Gomes (Oliveira, 62.), Sándor Gy., Caneira, Nildo – Nikolics N. (Kleinheisler, 85.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Pajovics, Mamadu, Gyurcsó, Tóth B., Kleinheisler, Oliviera, Zé Luis.
Gólszerző: Ugrai (61.), ill. Nikolics N. (40., 11-esből)
Sárga lap: Nagy I G. (41.), Bosnjak (42.), Iszlai (47.), Simon Á. (54.), ill. Vinícius (83.)
Piros lap: Rajos (38.), Iszlai (79., második sárga lap)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Nem akarom túlragozni a kapott gólunkat, de ha már hibát követünk elé s van vissza fél perc, akkor ráugrok a hátára, belegyalulom a földbe, ha kiállítanak, akkor kiállítanak, ha nem, akkor nem, de van 25 méterről egy szabadrúgás, és vége a meccsnek. Ez az én véleményem, de lehet, hogy a játékosom másképp gondolta, ez van. Nem véletlenül mondtam azt a mérkőzés előtt, hogy abból főzünk, amink van. De én ezekre a srácokra vagyok büszke, ők az én játékosaim, a hibáikkal együtt".
Prukner László (Kaposvár): ,,Nagyon nehéz mit mondani, van még egy forduló, abból megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni. Ha elveszítettem volna a hitemet, már nem állnék itt".
Horváth Ferenc (Paks): ,,Mi mindent kihagytunk, amibe az újpestiek belerúgtak, abból gól lett – a statisztikák alapján egyszer védett a kapusunk. Agyonnyert mérkőzést veszítettünk el...A két tizenhatos között voltunk nagyon jók, de ezt a játékot a két tizenhatoson belül játsszák".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Ma sok ellenfél volt a pályán, nagyon sok... Ez az ember, aki fújkált, finoman csinálta, nem durván, pont amennyit kell. Ez már a harmadik-negyedik ilyen meccs sorozatban, ami egy kicsit sok. Ne próbáljanak magyarázni semmit, mert ami sok, az sok".
Pintér Attila (Győri ETO): ,,Először is nagyon jólesik Szivics mester gratulációját fogadni. Egyszer azt mondta, nagyon jó látni, amikor egy Pintér-csapat gólt kap... Azt gondolom, elismerő érzés, amikor ő gratulál nekem".
Artner Tamás (Haladás): ,,Eddig is kevesen voltunk, most még kevesebben lettünk. Remélem, a vezetők is látják, hogy kevesen vagyunk, és hogy ennyi játékossal lehetetlen ennyi mérkőzést lejátszani. Remélem, a télen tudunk ezen változtatni. Pintér Attila örülhet, mert nem tudom, milyen csapattal fogunk kiállni az ETO ellen".
José Gomes (Videoton): ,,Csalódtam a játékosokban, hogy nem úgy harcoltak, ahogy kellett volna. Ez nem a pénzről szól. A világ legrosszabb csapata is legyőzheti a világ leggazdagabb csapatát, ha úgy küzd a pályán, ahogy kell. Vannak olyan játékosok, akik nem bírják azt a nyomást, hogy egy olyan csapatban futballoznak, amelyiknek a bajnoki cím a célja. Ezt meg kell vizsgálnunk, és ha mindez beigazolódik, akkor ezeket a játékosokat le kell cserélni".   
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, ujpestfc.hu

 

OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  M GY D V RG KG GK P
1. Debreceni VSC-Teva 16 11 3 2 39 17 +22 36
2. Videoton FC 16 10 3 3 31 12 +19 33
3. Diósgyőri VTK 16 7 6 3 27 19 +8 27
4. Szombathelyi Haladás 16 7 6 3 26 19 +7 27
5. Győri ETO FC 16 7 6 3 25 18 +7 27
6. Pécsi MFC-Matias 16 7 3 6 26 26 0 24
7. Ferencváros 16 7 3 6 24 24 0 24
8. Budapest Honvéd FC 16 6 5 5 23 20 +3 23
9. Lombard FC Pápa 16 6 2 8 20 24 -4 20
10. Újpest FC 16 5 5 6 27 28 -1 20
11. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 16 4 6 6 22 30 -8 18
12. Mezőkövesd-Zsóry SE 16 5 2 9 19 29 -10 17
13. MVM Paks 16 4 4 8 20 28 -8 16
14. Puskás Akadémia 16 4 4 8 18 29 -11 16
15. MTK Budapest 16 3 5 8 16 19 -3 14
16. Kaposvári Rákóczi FC 16 2 3 11 14 35 -21   9
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
 
12 gólos: SIMON ATTILA (Paks), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
9 gólos: Radó András (Haladás), Koller Krisztián (Pécs)
8 gólos: Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Puskás Akadémia)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen)
6 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Dalibor Volas (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Halmosi Péter (Haladás), Simon Krisztián (Újpest)
5 gólos: Ayub Daud (Honvéd), Georges Griffiths (Pápa), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
4 gólos: Kulcsár Tamás (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Pátkai Máté (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Kanta József (MTK), Lazar Arszics (Pápa), Kabát Péter (Újpest), Zé Luis (Videoton), Kleinheisler László (Videoton)
3 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Nemanja Andrics (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Vladan Szavics (Kecskemét), George Menougong (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Orosz Márk (Pápa), Kenesei Krisztián (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Varga Roland (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Leandro Martínez (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Edixon Perea (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Gréczi Gábor (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Könyves Norbert (Paks), Bartha László (Paks), César Quintero (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Frőhlich Roland (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Tarmo Kink (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Marek Strestík (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Bognár István (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Windecker József (Paks), Nagy Olivér (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Haraszti Zsolt (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Loic Nego (Újpest), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Nildo Petrolina (Videoton), Kovács István (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
A 17. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.12.06., péntek  Mezőkövesd-Zsóry-Debreceni VSC-Teva 19.00
2013.12.07., szombat  Újpest FC-Puskás Akadémia FC 14.00
2013.12.07., szombat   Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano-Kaposvári Rákóczi 16.00
2013.12.07., szombat  Pécsi MFC-Matias-MVM Paks 18.00
2013.12.07., szombat  MTK Budapest-Diósgyőri VTK 18.00
2013.12.07., szombat  Lombard Pápa-Budapest Honvéd- 20.00
2013.12.081., vasárnap  Videoton FC-Ferencváros 16.30
2013.12.08., vasárnap  Győri ETO FC-Szombathelyi Haladás 18.30

 

  • Pro
    mr.blonde
    2013. november 30., Szombat 12:52
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Puskas FC Academy 0
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.84
    • Eddig éri meg:1.75
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Továbbra is tartom magam, hogy a Puskás Akadémia valós tudását tekintve nem kiesőhelyek környékén kellene, hogy tanyázzon. Benczés Miklós fiai az elmúlt öt bajnoki fordulóban nyeretlenek maradtak, pedig az MTK vagy éppen a Kecskemét ellen nagyon közel voltak a három ponthoz. Az első tavaszi fordulóban rendkívül motivált társaságot küld majd pályára a vezetőedző, a cél három egység megszerzése, ami a nem túl acélos Pápa ellen össze is jöhet a felcsútiaknak.

      Tóth Bálint legénysége a 9. helyen áll 20 pontjával, ilyen jó szereplést talán maguk a pápaiak sem vártak maguktól. A vendégek mestere nem az a bekkelős fajta, így biztos vagyok benne, hogy a Pápa pontot, pontokat akar majd szerezni, de ez a felfogás a Puskás malmára hajthatja a vizet.



      A felcsútiak támadószekciója az élcsapatokéval vetekszik, így ha hátul stabil lesz a csapat, valamint a pontrúgásoknál is meglesz a kellő koncentráció, a nem túl veretes pápai védelmet feltörhetik Lencséék. A találkozót a fehérvári Sóstói-stadionban játsszák, így a rossz idő ellenére az ország egyik legjobb pályáján futballoznak majd a csapatok, a technikásabb Puskás tehát játszhatja megszokott játékát. Papíron erősebb a Puskás kerete, hosszú ideje nem tudott már meccset nyerni, de hogy ez a találkozó kiforduljon kettesbe, arra nem látok sok esélyt.

    • Eredmény:

      1 - 0( 1 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.36