Serie A

Batistuta scudettót vizionál, Benítez lépésenként halad

Ritkán látható gólzáport hoztak a Serie A 14. fordulójának hétfőre hagyott mérkőzései, amelyeken a Fiorentina és a Napoli is nehezen szerzett győzelmet.

"Kemény mérkőzés volt. De örülhetünk a tempónak, amit mutattunk. Kemény játék folyt a mezőnyben, ők és mi is jól csináltuk a letámadásokat. Fontos lenne máskor is olyan karaktert mutatni idegenben, mint ezen a mérkőzésen" - értékelt Rafael Benítez, a Napoli vezetőedzője, utalva arra, hogy otthonától távol eddig nem teljesített jól a csapata, különösen az igazán nagy rangadókon. Az utóbbi hónapokban vereséget szenvedtek az Arsenaltól, a Romától, a Juventustól és a Dortmundtól is.

Higuaín (jobbra) szűk egy hónapos góltalanság után talált be - Fotó: AFP

A hétfői találkozó egyik hőse a két gólt szerző Gonzalo Higuaín volt, akit a tréner is kiemelt: "Sok játékosommal beszélgettem külön, így Higuaínnal is arról, hogy milyen taktikával kell játszanunk egy ilyen nehéz ellenféllel szemben. Fontos, hogy nem csak két gólt szerzett, hanem jól játszott a mezőnyben is, sokat segített a csapattársainak. Az élen állókra egyelőre nem figyelünk, de tudjuk, hogy három ponttal vagyunk a Roma mögött. A cél, hogy minden meccset egyformán fontosként tudjunk kezelni."

Még kiélezettebb volt a Fiorentina Hellas Verona elleni meccse, amelyen 14 perc után már 2-2 volt az állás. A második félidő elejére látszólag eldőlt a találkozó a Violák javára, de Jorginho szépítő találata miatt végül a hajrában is izgulniuk kellett, ami nem esett jól Vincenzo Montellának.

"Nagyon látványos találkozó volt, amihez gratulálok a Veronának, de nekünk ennél élesebbnek kell lennünk. Nem lehet mindig négy gólt lőni, hogy nyerjünk. Fejlődnünk kell, a ma elkövetett hibáink pedig értékes tapasztalatot jelentenek" - mondta a vezetőedző.

A mérkőzést a helyszínen nézte meg a Fiorentina Olasz Futball Hírességek Csarnokába beiktatott legendája, Gabriel Batistuta is, aki igen optimistán nyilatkozott utódairól: "Meg fogják szerezni a scudettót, de azt  nem tudom mikor. Nem vagyok egy nagy jós, de ha ez így megy tovább..."

A bajnoki cím azért egyelőre kicsit messze a van a firenzeieknek, akik a győzelem után az ötödik helyen állnak a tabellán, a hátrányuk pedig tíz pont az első helyezett Juventus mögött.

[1536658] 2013-12-02 21:05:00 Lazio - SSC Napolix;[1536654] 2013-12-02 19:05:00 Fiorentina - Veronax;