NB I

Hátrányból nyerte meg a rangadót a Győr

  • MTI

A címvédő Győr 2-1-re nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi meccsén.

A győriek kezdtek jobban, és a második percben Rudolf Gergely fejesénél csak a keresztléc segített a hazaiaknak. Ezt követően a DVTK fokozatosan átvette a játék irányítását, többet birtokolta a labdát, és tetszetős támadásokat vezetett. A sorozatos diósgyőri rohamok a félidő hajrájában gólt eredményeztek, így a borsodiak megérdemelt vezetésével zárult az első játékrész.

A fordulást követően a Győr lényegesen aktívabbá vált, és nagyobb gondot fordított a támadásvezetésre. Pontosan adogattak és gyorsan fejlődtek fel a vendégek, akik tíz perc elteltével egyenlítettek. A hajrában nyílt csata bontakozott ki, mindkét együttes győzelemre tört, és a győriek erőfeszítéseit Pátkai Máté találata koronázta meg. A helyzeteit jobban kihasználó csapat szerezte meg a három bajnoki pontot.

A győri gárda tagjai a héten büntetésben voltak, a Mezőkövesdtől szombaton elszenvedett 3-0-s vereség miatt le kellett adniuk az Audi-gyártól kapott autók kulcsait, majd a DVTK elleni mérkőzés előtt állítólag visszakapták azokat. Az információt természetesen (...) sem a klub, sem pedig a főszponzor nem erősítette meg.

OTP Bank Liga
16. forduló:
INFO Diósgyőri VTK - Győri ETO FC 1-2 (1-0)
Diósgyőr, 4000 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerzők: Kostic (43.), illetve Strestík (55.), Pátkai (68.)
Sárga lap: Nikházi (36.), Eperjesi (61.), illetve Lipták (15.), Mevoungou (35.), Lang (45.), Pátkai (47.), Kamber (81.), Kamenar (90.), Martínez (93.)
DVTK: Rajic - Eperjesi, Vadász (Debreceni, 52.), Kádár, Gohér - Elek Á. - Nikházi (Gosztonyi, 73.), Kostic, Barczi - Bacsa (Batioja, 73.), Futács.
Győr: Kamenar - Wolfe, Kamber, Lipták, Lang - Pátkai, Mevoungou, Varga R. (Kronaveter, 89.) - Martínez, Rudolf G. (Kalmár, 79.), Strestík (Andric, 77.).
[1480844] 2013-12-01 16:30:00 Diósgyőr - Győrx;
  • Pro
    mr.blonde
    2013. november 30., Szombat 12:52
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Puskas FC Academy 0
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.84
    • Eddig éri meg:1.75
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Továbbra is tartom magam, hogy a Puskás Akadémia valós tudását tekintve nem kiesőhelyek környékén kellene, hogy tanyázzon. Benczés Miklós fiai az elmúlt öt bajnoki fordulóban nyeretlenek maradtak, pedig az MTK vagy éppen a Kecskemét ellen nagyon közel voltak a három ponthoz. Az első tavaszi fordulóban rendkívül motivált társaságot küld majd pályára a vezetőedző, a cél három egység megszerzése, ami a nem túl acélos Pápa ellen össze is jöhet a felcsútiaknak.

      Tóth Bálint legénysége a 9. helyen áll 20 pontjával, ilyen jó szereplést talán maguk a pápaiak sem vártak maguktól. A vendégek mestere nem az a bekkelős fajta, így biztos vagyok benne, hogy a Pápa pontot, pontokat akar majd szerezni, de ez a felfogás a Puskás malmára hajthatja a vizet.



      A felcsútiak támadószekciója az élcsapatokéval vetekszik, így ha hátul stabil lesz a csapat, valamint a pontrúgásoknál is meglesz a kellő koncentráció, a nem túl veretes pápai védelmet feltörhetik Lencséék. A találkozót a fehérvári Sóstói-stadionban játsszák, így a rossz idő ellenére az ország egyik legjobb pályáján futballoznak majd a csapatok, a technikásabb Puskás tehát játszhatja megszokott játékát. Papíron erősebb a Puskás kerete, hosszú ideje nem tudott már meccset nyerni, de hogy ez a találkozó kiforduljon kettesbe, arra nem látok sok esélyt.

    • Eredmény:

      1 - 0( 1 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.36