NB I

Forró lehet a hangulat a diósgyőri télben

Az OTP Bank Liga vasárnapi mérkőzésén igazi rangadót rendeznek Miskolcon, hiszen a dobogó harmadik fokán álló Diósgyőr a regnáló bajnok Győri ETO-t fogadja. A DVTK az elmúlt héten kétszer is megmérkőzött a Videotonnal, míg Győrben továbbra sem klappol valami, ezért egy feszült hangulatú, mindkét fél számára rendkívül fontos mérkőzésre van kilátás.

Tisza vasárnap is nagyot küdhet az ETO-védőkkel / boon.hu

A forduló rangadóján nehéz megjósolni az esélyeket, totónyelven szólva igazi háromesélyes összecsapást rendeznek Miskolcon, ahol a harmadik helyen álló Diósgyőr a tavalyi aranyérmes Győri ETO-t fogadja. Tomiszlav Szivics csapata a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszott az akkor még listavezető Videoton együttesével, majd néhány nappal később Székesfehérváron a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is összemérte erejét a piros-fehérekkel. A Videoton ellen a döntetlen egyetlen magyar csapat számára sem rossz eredmény, az pedig, hogy két találkozón is veretlen tudott maradni a DVTK a Vidi ellen, önbizalmat adhat az amúgy is optimális körülmények között készülő borsodiaknak. 

"Nehéz mérkőzésekre számítok, mert nálam a Győr még mindig a topcsapatok közé tartozik - nyilatkozta a diósgyőriek válogatott szűrője, Elek Ákos a csapat honlapjának. "Múlt héten kikaptak egy borsodi csapattól, most biztos nagyon készülnek, nehogy kikapjanak egy másiktól. Nem szeretek az ellenféllel foglalkozni, inkább magunkra koncentrálok. Ha ugyanúgy tesszük a dolgunk, mint eddig és hátul sokkal jobban koncentrálunk elöl pedig hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket, akkor győzni tudunk vasárnap a Győr ellen." - fogalmazta meg az egyszerűnek tűnő taktikát Elek, akire az utóbbi mérkőzéseken nem lehetett panasza a szakmai stábnak, teljesítményével újra a DVTK húzóemberei közé tartozik, és a középpályás is elismeri, talán az ősz utolsó meccsein játszott a legjobban. "Van benne igazság, de szerencsére elmondhatom, sokkal több jó meccsem volt ebben a félévben, mint a tavalyi szezonban. És az egyenletes jó teljesítmény sokkal fontosabb, mint egy kiugró meccs, amit nem követ semmi. Sokan kérdezik, mikor leszek a régi, de én nem akarok a régi lenni, sokkal jobb szeretnék annál lenni. Egyébként nem történt velem semmi különös, csak miután szinte berobbantam a felnőtt fociba és hirtelen bajnok és válogatott lettem, jött egy hullámvölgy, amiből a csapat jó teljesítményének is köszönhetően mostanra kilábaltam. Én már tudom milyen bajnoknak lenni, bízom benne, hogy ismét átélhetem, átélhetjük közösen ezt az élményt!" 

Elek tehát egy bajnoki címet sem tart elképzelhetetlennek, de az aranyérem megszerzése közel sem tűnik egyszerű feladatnak, főleg úgy, hogy a Vidi elleni dupla után egy újabb rangadó vár a csapatra. 

A Győri ETO címvédőként csak a hatodik helyen zárta az őszi etapot, Pintér Attila csapatának lemaradása a dobogón lévő Diósgyőrtől viszont csak három pont. Az ETO a hétvégén óriási meglepetésre 3-0-s vereséget szenvedett az újonc Mezőkövesd otthonában, amit egy hétközi, kaposvári kupagyőzelemmel próbált feledtetni. A klubvezetők azonban nem fejeltettek, így történhetett meg, hogy büntetés gyanánt megvonták az ajándék Audik használatát, amit végül - vélhetően külső nyomásra - a hétvégén már vissza is adtak a játékosoknak. A szokatlan döntést és annak körülményeit senki nem hajlandó kommentálni győri részről, így Pintér Attila is inkább a DVTK elleni rangadóval foglalkozott. "Játszottam diósgyőri színekben, és megfordultam a miskolci stadionban ellenfélként is, így tudom, hogy mit jelent a hazai csapatnak a közönsége, ők a tizenkettedik ember. Ez óriási pluszt ad nekik minden hazai mérkőzésen, de remélem, hogy ez a hangulat miránk is átragad, hiszen ahol pályára lépünk, ott mi nyerni szeretnénk. A tavalyi eredménnyel maximálisan elégedettek lehetnénk, ez azért is fontos lenne, mert a legutóbbi mérkőzésen Mezőkövesden nem tudtunk örömet szerezni szurkolóinknak, és persze az is bánt minket, hogy nem tudtunk feljebb lépni a tabellán. Nagyon sokat jelentenek számunkra azok a drukkerek, akik elkísérik ilyen messzire is a csapatot, reméljük most is velünk lesznek, biztatnak minket, mi pedig örömet tudunk nekik szerezni Diósgyőrben." - nyilatkozta a vezetőedző az eto.hu-nak. Ugyan Pintér komoly biztatásra számít a hazai szurkolók részéről, ám a miskolci ultrák újabb bojkottra készülnek, így a hírhedt DVTK-keménymag ezúttal nem áll a csapat mögé. 

A vendégek részéről Völgyi Dániel, Takács Ákos és Koltai Tamás sérülése miatt nem léphet pályára, viszont ott lehet a győriek soraiban a felkészülést még a DVTK színeiben végig dolgozó Rudolf Gergely. Az exválogatott támadó sokadik sérüléséből felépülve az utóbbi meccseken már szóhoz jutott, igaz az eto.hu előzetes kezdője alapján vasárnap csak a kispadon kaphat helyet.

Ugyan a DVTK utoljára 2011 szeptemberében tudta legyőzni a kisalföldi csapatot, a bukmékerek egy hajszállal a hazaiakat vélik esélyesebbnek, ugyanakkor a szorzók jól mutatják a találkozó kiszámíthatatlanságát, mivel mindkét csapat győzelmére bőven kettes odds felett fogadhatunk. A találkozóval részletesen foglalkoztunk az OTP Bank Liga első "tavaszi" fordulójának beharangozójában is, amelyben hazai pontszerzést jósoltunk!

A két csapat egymás ellen
27.07.13 NB1 Győri ETO Diósgyőri VTK 1 - 1
31.03.13 NB1 Győri ETO Diósgyőri VTK 2 - 0
01.09.12 NB1 Diósgyőri VTK Győri ETO 0 - 3
22.04.12 NB1 Győri ETO Diósgyőri VTK 2 - 0
03.12.11 MK Győri ETO Diósgyőri VTK 4 - 1
[1480844] 2013-12-01 16:30:00 Diósgyőr - Győrx;