Premier League

A Tottenham elővette a jó fociját, de a United volt szerencsésebb

Az utóbbi meccsek gyenge játéka után jó teljesítményt nyújtott a Tottenham a Manchester United elleni rangadón, de nyerni nem tudott.

André Villas-Boas menedzsernek adott ultimátumról és utódjelöltekről pletykáltak a meccs előtt a Tottenham háza táján, a csapat pedig azonnal megpróbálta igazolni Christian Eriksen nyilatkozatát, mely szerint a hangulat jó és a szakember mögött állnak. Aktívabban, bár komoly helyzetek nélkül kezdtek. Volt ugyan korábban is kaput eltalált lövésük, de az első igazi lehetőségükből szereztek gólt.

Rooney duplával mentett pontot a Manchester Unitednek - Fotó: AFP

A 18. percben Walker végezhetett el szabadrúgást a Manchester United tizenhatosának előteréből, és keményen, laposan rúgta meg a labdát, amely elsuhant a felugró sorfal alatt, és hiába ment majdnem középre, De Gea nem érhetett le. (1-0) Még nagyobb helyzetek követték a gólt, de Soldado a jobb oldalról a kapu fölé lőtt, majd az ő passzából Lennon a vendégkapusba bombázott.

A kimaradt ziccerek után szerencsével egyenlítettek a Vörös Ördögök: egy jobb oldali beadás után épp a másik oldalon betaláló Walker ért nagyon szerencsétlenül a labdához, a lábáról Rooney elé pattant, a csatár pedig bevágta. (1-1)

A váratlan vendéggól egy kicsit megzavarta a londoniakat, de a szünet után újra ők kerültek fölénybe. Aztán előnybe is, miután a középpályán cselezgetett, majd óriási gólt lőtt a bal felsőbe. (2-1) Gyorsan jött azonban az egyenlítés, miután Welbecket Lloris és Dawson közös erővel felborították a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Rooney a kapu közepébe lőtte. (2-2)

Az utolsó félórára, de még inkább az utolsó húsz percre visszaesett egy kicsit a tempó, főleg mert a United egyre inkább a védekezésre koncentrált. A Spurs Townsend révén lehetett volna eredményes, ha nem marad le néhány centivel egy beadásról, vagy a csereként beállt Defoe is megnyerhette volna csapatának a meccset, ha pontosabb a befejezéseknél.

Így azonban nem dőlt el a meccs, mindkét csapat egy-egy pontot szerzett. Mindketten maradtak a helyükön, a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen a tabellán.

[1474430] 2013-12-01 13:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Unitedx;