Topligák

Bale első triplája Madridban, Ramsey saját honfitársait keserítette

Az európai topligák topcsapatai kivétel nélkül győzelmet arattak a szombati játéknapon, így az Arsenal, a Bayern München, a Dortmund, az Atlético Madrid, a Real Madrid és a Monaco is begyűjtötte a három bajnoki pontot. Csaknem tizenegy hónap után ismét pályára lépett a Premier League-ben Gera Zoltán.

Első madridi triplájával Gareth Bale volt a nap hőse - Fotó: AFP

Különösebb meglepetés nem történt az angol élvonalban szombaton, a listavezető Arsenal hazatérő walesi középpályása, Aaron Ramsey duplájának is köszönhetően nyert Cardiffban, az Everton pedig odahaza végezte ki a Stoke Cityt. A Norwich a Crystal Palace, a West Ham pedig a Fulham legyőzésével távolodik a kiesőzónától, az Aston Villa viszont nem tudta otthon tartani a három pontot a Sunderlanddel szemben. Protipp rendszerünkben ezúttal a Newcastle-West Bromwich mérkőzésre adtunk tippet, melyen a Szarkák 2-1-re nyertek, és azok is, akik velünk tartottak. A vendég birminghamieknél január után ismét pályára lépett Gera Zoltán, akit a 88. percben csereként küldtek pályára.

Németországban a sérülések tizedelte Bayern München Arjen Robben duplájával hozta a kötelezőt a sereghajtó ellen, a Dortmund viszont keményen megküzdött a győzelemért a Mainz otthonában és végül Robert Lewandowski két tizenegyesgóljával biztosította be a sikert. A Leverkusen három találattal engesztelte ki szurkolóit a hétközi BL-fiaskó után, a Bremen pedig kétszer is felállt kétgólos hátrányból Sinsheimben. A Schalke 3-0-ra nyert a Stuttgart ellen, Szalai Ádám kezdőként 76 percet töltött a pályán.

Spanyolországban az Atlético Madrid és a Real Madrid sem hibázott, előbbi Elchében nyert, utóbbi Cristiano Ronaldo nélkül, Gareth Bale mesterhármasának is köszönhetően győzte le a Valladolidot hazai pályán. A walesi támadó, aki először triplázott a királyi gárda mezében, egy gólpasszt is kiosztott Karim Benzemának.

Gólparádé

Cardiff City-Arsenal


Bayern München-Braunschweig


Mainz-Dortmund


Elche-Atlético Madrid


Real Madrid-Valladolid

Topligák
eredmények - 2013. november 30.
Premier League, 13. forduló
INFO Aston Villa–Sunderland 0-0 (0-0)
INFO Cardiff City–Arsenal 0-3 (0-1)
INFO Everton–Stoke City 4-0 (1-0)
INFO Norwich City–Crystal Palace 1-0 (1-0)
INFO West Ham United–Fulham 3-0 (0-0)
INFO Newcastle United–West Bromwich Albion 2-1 (1-0) PROTIPP
Bundesliga, 14. forduló
INFO Bayern München–Eintracht Braunschweig 2-0 (2-0)
INFO Bayer Leverkusen–Nürnberg 3-0 (1-0)
INFO Hoffenheim–Werder Bremen 4-4 (2-2)
INFO Mainz 05–Borussia Dortmund 1-3 (0-0)
INFO Hertha BSC–Augsburg 0-0 (0-0)
INFO Schalke 04–VfB Stuttgart 3-0 (1-0)
Serie A, 14. forduló
INFO Parma–Bologna 1-1 (1-1)
INFO Genoa–Torino 1-1 (0-1)
Primera División, 15. forduló
INFO Elche–Atlético Madrid 0-2 (0-0)
INFO Celta Vigo–Almería 3-1 (1-1)
INFO Real Madrid–Real Valladolid 4-0 (2-0)
INFO Espanyol–Real Sociedad - Később
Ligue 1, 15. forduló
INFO Saint-Étienne-Stade Reims 4-0 (0-0)
INFO AS Monaco-Stade Rennais 2-0 (2-0)
INFO Guingamp-Nantes 1-0 (0-0)
INFO Lorient-Nice 3-0 (1-0)
INFO Toulouse-Sochaux 5-1 (2-1)
INFO Valenciennes-LOSC Lille 0-1 (0-0)
  • Pro
    Tomihmv
    2013. november 30., Szombat 10:06
    • Ország:Anglia
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Newcastle United -0.25 (0,-0.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.80
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Pazar formában van a Newcastle, hiszen zsinórban három mérkőzést nyert meg, s könnyen összejöhet a negyedik siker a Szarkák számára. Szombati ellenfelük az a WBA lesz, aki a hétfői városi rangadón kétgólos előnyt adott le, a gyengécske Aston Villa ellen.

      A Newcastle hazai pályán bárkire veszélyes, a csapat játékosai pazar formában vannak, Rémy például a legutóbbi nyolc fellépésén nyolc gólt (!) szerzett. Ráadásul Debuchynak lejárt az eltiltása, így ő is visszatérhet a csatasorba. Ezzel szemben a WBA rengeteg játékosa küzd kisebb sérülésekkel, ám vélhetően őket összedrótozza az orvosi stáb a mérkőzésre, viszont Ridgewell, Sinclair és Jones nem lép pályára.

      Úgy gondolom, hogy a bombaformában lévő, hazai pályán játszó Newcastle legyőzheti a nem 100 százalékos állapotban lévő WBA együttesét és ismét feljebb léphet a tabellán. Ha azonban csak egy döntetlenre lennének képesek a Szarkák, akkor sem kellene különösebben aggódnunk, hiszen a tétünk felét visszakapnánk.

    • Eredmény:

      2 - 1( 1 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.00