NB I

A Ferencváros egy forinttal nem tartozik senkinek - Orosz Pál

Szerdán a Ferencváros vezérigazgatója is vendége volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának, Orosz Pál beszélt a télen várható erősítésekről, Ricardo Moniz menesztéséről és a Fradiről terjengő pletykákról.

Orosz Pál válozásokat helyezett kilátásba a játékoskeretet illetően / sporttv.hu

Kilenc ponttal a listavezető Debrecen mögött az ötödik helyen zárt az őszt a Ferencváros együttese, amely azzal a célkitűzéssel vágott neki a szezonnak, hogy kvalifikálja magát valamelyik nemzetközi kupába selejtezőjébe.

Habár a zöld-fehérek ígéretesen kezdték az idényt, menet közben egy komolyabb hullámvölgybe került az együttes, így jóval borúlátóbb mostanában a hangulat az Üllői út környékén. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport szerdai műsorában előrevetítette, hogy a télen néhány játékosnak útilaput köthetnek a talpára. A pletykák szerint a holland Jack Tujp, a román Andrei Ionescu és a holland Arsenio Vaalport áll a legközelebb a távozáshoz, ám biztosat az ő esetükben sem lehet még tudni. "Leülünk és megnézzük ki milyen teljesítményt nyújtott, azt nyújtotta amit elvártunk-e tőle vagy nem, ha nem akkor miért nem és milyen megoldások jöjjenek. Az említett játékosok sorsát nelen pillanatban nem tudom megmondani, nekik szerződésük van a Ferencvárossal, sérülések is közbejöttek, tehát nem feltétlenül azt mondom, hogy csak rajtuk múlnak dolgok, de még egyszer mondom, ha vége van az őszi periódusnak, akkor le kell ülni elő kell venni egy papírt és meg kell nézni, hogy ki mit nyújtott." - nyilatkozta Orosz, aki a nyári transzferekben is csalódott. "Hát nem vagyok feltétlenül elájulva ettől sem megmondom őszintén, vannak olyan játékosok, akik messze nem azt hozzák, amit vártunk a hírek alapján amit kaptunk felőlük és ezt is át kell gondolnunk, hogy tulajdonképpen mi legyen velük...az én szememben már vannak olyanok, akik könnyűnek találtattak, aztán természetesen a szakmai vezetéssel is egyeztetni kell, de főleg mentalitásbeli problémákat látok...igazából aki nézi a meccseinket az pontosan tudja, hogy kik azok akiknél ilyen probléma előfordul - nem azt mondom, hogy rendszeresen, de ilyen a Ferencvárosban soha nem fordulhat elő." - mondta Orosz, aki a Ricardo Moniz távozásáról és Kubatov Gábor elnökkel való vitájáról szóló pletykákat határozottan cáfolta.

 

"A Ferencváros egy forinttal nem tartozik jelen pillanatban senkinek!" - Orosz Pál cáfolta a pletykákat, miszerint a klub rendszeresen csúszik a fizetésekkel

"Nyilvánvaló hogy eljön egy olyan pillanat - ha nem jönnek az eredmények - amikor ez felmerülhet,  de bent vagyunk a kupában, három pontra vagyunk a dobogótól, tehát igazából szerintem most nincs itt az ideje, hogy ilyenekről beszélgessünk. Persze, hogy szoktunk vitatkozni, de ez természetes úgy gondolom, ettől függetlenül most is mondom, amit korábban is mondtam, hogy az öltöző és szakmai munka az az ő fennhatósága. Az egész csapat teljesítménye nem jó, ebben nyilván mindenki benne van. Én úgy gondolom, hogy a Ferencvárosban olyan körülmények vannak, olyan háttér van, legyen az anyagi, vagy sportszakmai, orvosi vagy bármilyen, ami alapján én nem ide várnám a csapatot, ahol most jelen pillanatban a tabellán vagyunk, de úgy gondolom, hogy ezzel minden szurkoló így van."

A Fradi őszi teljesítménye tehát elmaradt a várakozásoktól,  de azért a szezon felénél még valóban badarság lenne sopánkodni, ráadásul biztosra vehető, hogy a téli szünetben újabb erősítésekkel próbálják meg megkönnyíteni a szakmai stáb munkáját. Ahogy azt Orosz Pál elmondta, extra pénzforrásokat nem tudnak mozgósítani erre a célra, de a távozó játékosok miatt felszabadult összegek megoldást jelenthetnek az ügyben. "Lesz mozgás az biztos, lesz olyan játékosok aki érkezik, Akeem kiesésével nagy lyuk lett a védelemben, ő szakmailag is nagyon hiányzik, pótolni kell. Kapusposzton se vagyunk kifejezetten acélosak, hiszen Kurucz megsérült, és rá pár hónapig biztosan nem számíthatunk." - tette hozzá a klubvezető.

A nemzetközi kupaszereplésre áhítozó zöld-fehéreknek idén még négy mérkőzésük lesz, az Újpest elleni kupa nyolcaddöntő mellett az OTP Bank Liga tavaszi szezonjának két előrehozott fordulójában fogadja a Pécset és utazik a Videotonhoz. A lila-fehérek elleni derbi első felvonására szerdán a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor, részletes beharangozónkat ide kattintva érhetitek el!

[1613362] 2013-11-27 18:00:00 Ferencváros - Újpestx;