Magyar Kupa

Szivics kontra Vidi - második felvonás

  • videó: vidi.hu

Alaposan kiismerheti egymást a Videoton és a Diósgyőr, hiszen a vasárnapi bajnokit követően szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán is egymás ellen lépnek pályára.

Barczi és Caneira ismét élvezheti egymás társaságát

Az OTP Bank Liga utolsó őszi fordulójának rangadóján hiába vezetett két ízben is a vendég Videoton együttese, Tomiszlav Szivics alakulata kétszer is egalizálni tudott, így végül otthon tartotta az egyik pontot a fehérváriak ellen, hozzásegítve ezzel a Debrecent az őszi bajnoki címhez.

A sors furcsasága, hogy a két csapat három nappal később Székesfehérváron is összemérheti erejét, csakhogy ezúttal már a Magyar Kupa keretein belül. A nyolcaddöntő első felvonásán a Videoton természetesen győzelemre készül, ám a vasárnap látottak alapján ez közel sem ígérkezik könnyű feladatnak. A piros-kékek fiatal középpályása, Kovács István Miskolcon betalált a Diósgyőr kapujába - a válogatott játékos első gólját szerezte idén a bajnokságban -, de várakozásai szerint a Sóstói stadionban nehezebb dolga lesz, mivel egy védekezőbb DVTK-val találhatják szembe magukat a fehérváriak.

A Videoton odahaza a legtöbb esetben nem kegyelmez az ellenfeleknek, de José Gomes csapata az utóbbi hetekben több arcpirító vereséget is beszedett Fehérváron. Október 9-én a Ligakupában a Kozármisleny rúgott négyet a Vidinek, majd 27-én a Honvéd vitte el a három pontot, legutóbb pedig a Paks gurított egy óra alatt négy gólt a bajnoki cím első számú várományosának.

Ami a vendégeket illeti, Tomiszlav Szivicsék a nagy őszi hadjárat után mintha picit megfáradni látszanának, a Fradi elleni hazai vereség óta lejátszott négy meccsből csak a Kisvárda elleni Ligakupa-találkozót húzta be a csapat, igaz rossz formát azért nem lenne igazságos a DVTK-val kapcsolatosan emlegetni.

[1613366] 2013-11-27 17:00:00 Videoton - Diósgyőrx;