Ligue 1

Matuidi elárulta a PSG sikersorozatának titkát

Továbbra is őrzi veretlenségét az idei szezonban a Paris Saint-Germain, amely szombat délután a Stade Reims otthonában aratott könnyed győzelmet. A párizsiak középpályása, Blaise Matuidi azt is elárulta, miben rejlik a csapat sikersorozatának titka.

Vajon lesz-e csapat, amelyik megállítja idén a Paris Saint-Germaint? - Fotó: AFP

Különösebb megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt a PSG a Reims vendégeként, a 3-0-ás győzelemnek köszönhetően harminchat esztendő elteltével nyert ismét a koronázóvárosban. Laurent Blanc éllovas csapata hét pontosra növelte előnyét az üldöző Lille-lel szemben.

"Megtanultunk minden pillanatban koncentrálni" - mondta Blaise Matuidi a Le Parisiennek adott interjújában. "Minden mérkőzésünkön 110 százalékot nyújtunk. Ha ezt a koncentrációs szintet és mentális összepontosítást fenn tudjuk tartani, akkor a technikai képességeinkkel együtt megállíthatatlanok lehetünk, legalábbis a világ bármely együttesének nagyon nehéz dolga lesz, ha el akar kapni minket. Ráadásul, most már rendelkezünk kellő tapasztalattal is, vagyis adódjék bármilyen helyzet, mi nem esünk kétségbe."

A válogatott középpályás tizennégy bajnoki meccsen lépett pályára és kétszer volt eredményes. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a PSG minden sorozatot figyelembe véve veretlennek mondhatja magát az évadban. A neheze azonban még csak most következik, hiszen a karácsonyi szünetig hátralévő szűk egy hónapban nyolc(!) mérkőzés vár a piros-kékekre. A fővárosiak a Ligue 1 keretein belül összecsapnak az Olympique Lyonnal és a Lille-lel, a Bajnokok Ligájában az Olimpiakosz Pireusz és a Benfica elleni meccseken kell biztosítaniuk csoportelsőségüket, ráadásul vár rájuk egy Ligakupa-találkozó is a címvédő Saint-Étienne ellen.

Ligue 1
14. forduló
INFO Stade Reims-Paris Saint-Germain 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Lucas (25.), Ménez (60.), Ibrahimovic (90.)
[1468296] 2013-11-23 17:00:00 Reims - Paris Saint Germainx;