Karrier

Messi illene a Bayernbe - Beckenbauer

Nem csitul a Lionel Messi klubváltása körüli pletykaáradat: az utóbbi hetek hírei alapján a Bayern Münchennek lenne meg elvben az esélye az argentin extraklasszis átigazolására. Franz Beckenbauer, a bajorok legendája tárt karokkal várná a négyszeres aranylabdást.

Messit sokan várják a Bayernbe - Fotó: AFP

A német labdarúgás legendája nagy rajongója Messinek. Korunk futballsztárjaival kapcsolatosan elmondta, sem Cristiano Ronaldo, sem Zlatan Ibrahimovic nem felelne meg a Bayern stílusának, ellenben az argentin támadóval. Beckenbauer szerint a négyszeres aranylabdás halálos duót alkotna Franck Ribéryvel.

"Messi a kvalitásaival bárhol megállna a helyét, a világ bármely csapatába tökéletesen illeszkedne - dicsérte "Ferenc császár" a jelenleg sérült támadót. - Kivételes lehetőség lenne, ha Messi és Ribéry együtt varázsolna a pályán."

"Ibrahimovic és Guardiola kizárja egymást. Ronaldo sem illeszkedne a rendszerbe" - fűzte hozzá Beckenbauer. Köztudott, hogy a hórihorgas svéd csatár és Pep Guardiola viszonya feszült volt a Barcelonánál, Messivel viszont nagyszerűen kijött a jelenleg a Bőrnadrágosokat dirigáló katalán szakember.

A spanyol Mundo Deportivo nemrég azt írta, a nyáron 210 millió eurós ajánlatot utasított vissza a Barca, de azt nem tudni, melyik klub jelentkezett be Messiért. A 26 éves csillag becsült értékét (120 millió euró) és kivásárlási árát (250 millió euró) figyelembe véve szűk a szóba jöhető egyesületek köre. A Bayern és a Chelsea jövőre újra támadásba lendülhet, a transzfer felét, 125 millió eurót az Adidas állna mindkét klub esetében, a cég nagyon szeretné, ha a világ legjobb labdarúgója az ő szerelésüket viselné. A Kékek és bajorok között Messi szava dönthet, ha valóban kész elhagyni a katalán gárdát. A Bayern mellett szól Guardiola személye, José Mourinhóval aligha dolgozna együtt Messi. A napokban Erick Thohir, az Internazionale új többségi tulajdonosa, illetve elnöke is bedobta Messi nevét, de valószínűleg ő sem gondolta komolyan.

A katalánok első számú sztárját legközelebb 2014-ben láthatjuk a gyepen, miután másfél hete részleges combizomszakadást szenvedett, idén már negyedszer dőlt ki. A játékos elmondta, dühös sérülése miatt, nem számított rá, hogy ennyi időt kell kihagynia. Sérülése a jelek szerint elvágta esélyeit az Aranylabdára, noha a 23-as lista kihirdetése után még toronymagas favorit volt a bukmékereknél. Előbb Ribéry vette át a vezetést, viszont most már Ronaldo áll az első helyen. A Real Madrid gólvágója káprázatos teljesítménnyel kivezette Portugáliát a világbajnokságra.

Gerardo Martino nincs könnyű helyzetben, a Barcában rengeteg a sérült, a válogatott mérkőzésekről ilyen-olyan nyavalyákkal tértek vissza Xaviék. A listavezető katalán gárda hétvégén a Granadát fogadja. Mint azt lenti scoreboardunkban láthatjátok, a kiscsapat hiába nyolcadik a tabellán, nincs sok sansza a Camp Nouban.

[1505946] 2013-11-23 16:00:00 Barcelona - Granadax;