VB 2014

Új szerződés Deschamps-nak, unalmas vb Ibrahimovic nélkül

Franciaország kétgólos hátrányt megfordítva, Portugália kettős győzelemmel, Horvátország emberhátrányban nyerve, Görögország óriási öngólt is kibírva jutott ki a 2014-es világbajnokságra.

Unalmas első félidő után a két sztár, Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo csillogását hozta a Svédország-Portugália mérkőzés, amelyet - az első meccshez hasonlóan - a dél-európaiak nyertek meg. Ibra szokásos "szerénységével" konstatálta az eredményt.

Visszavonul a válogatottól? - Fotó: AFP

"Valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, amikor megpróbálhattam a válogatottal kijutni a világbajnokságra. Az biztos, hogy nélkülem nem érdemes nézni a vb-t, úgyhogy nincs miért várni a tornát. Gratulálok Portugáliának, de mindkét csapat megérdemelte volna a részvételt" - mondta a csatár.

Svédországi hírek szerint a helyi szövetség nem tekinti sikertelennek a vb-selejtezőt, és szeretné meghosszabbítani Erik Hamrén szerződését. A kapitány is elmondta, hajlik a folytatásra, de szeretné előbb "meggyászolni" a kiesést.

A másik oldalon természetesen nincs mit gyászolni, Paulo Bento ennek megfelelően is értékelt: "Igazságos eredmény született, most pedig ünnepelhetünk. Gratulálnunk kell minden résztvevő játékosnak és azoknak, akik részesei voltak a selejtezőknek. Ezen a meccsen nem voltunk olyan jók az első félidőben, mint kellett volna, de így is domináltunk. Azt sem felejthetjük el, hogy nagy nyomás alatt voltak a játékosaim. Ami Ronaldót illeti: mit is mondhatnék egy mesterhármast szerző játékosról?"

VB 2014
Pótselejtező, visszavágó
INFO Svédország-Portugália 2-3 (0-0)
Továbbjutott Portugália kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.
[1600921] 2013-11-19 20:45:00 Svédország - Portugáliax;

Franciaország kétgólos hátránnyal vágott neki a hazai pályán játszott visszavágónak, de - egy les- és egy öngólnak is köszönhetően - meg tudta fordítani az Ukrajna elleni párharcot. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerényen értékelt.

Felálltak a padlóról - Fotó: AFP

"Ez a futball varázsa. Négy napja rosszak voltunk, nagyon rosszak. De a játékosok jól reagáltak a helyzetre, most nagyon jól játszottunk. Nagyon fontos a francia futball számára, hogy ott leszünk Brazíliában. Egy jó csapat ellen mutattuk meg, hogy van szívünk és lelkesedésünk. Ezekkel az alapvető dolgokkal sokat lehet elérni" - mondta a szakember.

A francia szövetség vezetője, Noel Le Graet is úgy érzi, hogy fontos eredményt ért el a válogatott, Deschamps-ot pedig azonnal meg is jutalmazta a meccs utáni nyilatkozatában egy új szerződéssel: "Tökéletesen bíztam Didier-ben, és ő fogja irányítani a válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságig."

Mihail Fomenko, Ukrajna szövetségi kapitánya nagyon bosszús volt, amiért jó helyzetből nem tudták kiharcolni a vb-részvételt.

"Van hiányérzetem. Először is a mentális dolgokat illetően. Készen kellett volna állnunk, de ez hiányzott. Szervezett volt a játékunk, de nem egészen úgy, ahogy elképzeltem. Még több munka kellett volna, és felhívtam a figyelmet a sárga és piros lapokra is. De nehéz helyzetben voltunk. A francia válogatott nem lepett meg, ez egy nagyon erős csapat. Otthon játszottak, és a szurkolóik is mögöttük álltak. Nagyon sajnálom az eredményt. Az pozitív, hogy eddig eljutottunk, úgyhogy folytatni szeretném a munkát" - összegzett a szakvezető.

VB 2014
Pótselejtező, visszavágó
INFO Franciaország-Ukrajna 3-0 (2-0)PROTIPP
Továbbjutott Franciaország 3-2-es összesítéssel.
[1600922] 2013-11-19 21:00:00 Franciaország - Ukrajnax;

Sikerrel kezdett a fiatal horvát kapitány - Fotó: AFP

Horvátország idegenbeli 0-0 után, több mint egy félidőt emberhátrányban játszva hozta a kötelezőt, és Izlandot legyőzve kvalifikált a jövő évi tornára.

"Nem olyan egyszerű tíz ember ellen játszani. Kritizáltak minket, amikor nekünk nem ment idegenben, láthatják, nehéz dolog ez. Nagyon fontos tényező a hangulat, egységesnek kell lennünk. Ma nagyszerűek voltunk támadásban, négy-öt gólt is lőhettünk volna. Mindig ilyen játékot szeretnék látni. Ez csak a kezdete annak, amit elképzeltem" - mondta a győzelem után a néhány hete kinevezett szövetségi kapitány, Niko Kovac.

Lars Lagerbäck, Izland svéd kapitánya vegyes hangulatban értékelt: "Természetesen szomorú vagyok, ahogy a játékosaim is azok. Egyértelműen idegesek voltunk, a sok hibánkkal saját magunkat büntettük. Sok gyenge teljesítmény volt, nem a saját játékunkat játszottuk. Eközben a horvátok megmutatták, hogy fel tudnak érni a legjobb csapatok szintjére. Sokszor hoztak minket kellemetlen helyzetbe. De a végeredmény ellenére nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Nagyszerűek voltak, és sokat tanulhatnak ebből a párharcból."

VB 2014
Pótselejtező, visszavágó
INFO Horvátország-Izland 2-0 (1-0)
Továbbjutott Horvátország 2-0-s összesítéssel.
[1600924] 2013-11-19 20:15:00 Horvátország - Izlandx;

Bukarestben ünnepelhettek a görögök - Fotó: AFP

Görögország 3-1-es előnyével annak ellenére is nyugodtan készülhetett a Románia elleni visszavágóra, hogy gólt kapott hazai pályán. Mitroglu első félidőben szerzett találata nagyjából el is döntötte a párharcot, a románok csak egy óriási Toroszidisz-öngóllal tudtak egyenlíteni.

Victor Piturca, keleti szomszédunk szövetségi kapitánya is elismerte, hogy könnyűnek találtattak ezen a megmérettetésen: "Görögország most is jobb volt nálunk. Nálunk volt a labda, de nem voltak nagy helyzeteink. Már idegenben elvesztettük az esélyt, gratulálnunk kell, mert a görögök megérdemelték a továbbjutást. Sajnálom, hogy nem sikerült, egyértelműen gyengék voltunk ebben a párharcban."

"Ez a vb-részvétel nekem, a játékosoknak és a görög népnek is nagyon fontos" - kezdte Fernando Santos, a hellének portugál kapitánya. "Az ellenfél mindent megtett a fordításért, de felkészültek voltunk. 1-0 után is összeszedettek maradtunk, jó szellemben játszottunk a második félidőben is. A furcsa öngól után jól reagáltunk, nem engedélyeztünk nekik túl sok helyzetet."

VB 2014
Pótselejtező, visszavágó
INFO Románia-Görögország 1-1 (0-1)
Továbbjutott Görögország 4-2-es összesítéssel.
[1600923] 2013-11-19 20:00:00 Románia - Görögországx;

 

  • Pro
    Tomihmv
    2013. november 19., Kedd 13:38

    Világbajnokság | France-Ukraine

    2013. november 19., Kedd 21:00
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:France -1.25 (-1,-1.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:2.00
    • Eddig éri meg:1.9
    • Tét:3
    • INDOKLÁS:

      Az odavágón az ukránok nagy meglepetésre 2-0-ra nyertek. Az első találat potya volt, míg a másodikat büntetőből szerezték keleti szomszédjaink. Ezért a franciáknak legalább kettővel kell nyerniük, ha szeretnének kijutni a 2014-es világbajnokságra.

      Ez össze is jöhet a Galloknak, hiszen jóval erősebb játékoskeretük van, mint az ukránoknak, továbbá hazai pályán lépnek pályára. A vendégek biztos, hogy védekezésre rendezkednek be, s a franciák egykapuzni fognak a teljes mérkőzés alatt. Ez nem hiszem, hogy célravezető lesz, ráadásul az ellenfél hálója előtt Pjatov áll majd, akiben mindig benne van a hibázás lehetősége. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy a franciák jussanak ki a vb-re. Gondolok itt a marketing szempontokra, na meg Platinire...

      Mindent figyelembe véve nem lennék meglepődve, ha a franciák jutnának tovább, éppen ezért kétgólos hazai sikert várok kedden. Viszont, ha csak eggyel nyernének Riberyék, akkor a feltett tétünk felét visszakapnánk.

    • Eredmény:

      3 - 0( 2 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.00