Felkészülés

Van Gaal és Pekerman is Falcaót dicséri

Kedden este felkészülési mérkőzést játszik egymással Hollandia és Kolumbia válogatottja Amszterdamban. A hazaiak kapitánya meg akarja állítani a vendégek sztárját, Radamel Falcaót.

Van Persie és Robben hiányában Falcao lesz a sztár? - Fotó: AFP

"Csodálom Falcao tudását, nagyon nagy játékosnak tartom. De ez nem jelenti, hogy ne tudnánk őt megállítani" - kezdte a mérkőzést felvezető nyilatkozatát Louis van Gaal, az Oranje kapitánya. "Kolumbia szép győzelmet aratott a múlt héten Belgium ellen, de a belgáknak is voltak helyzeteik. Nehéz előre megmondani, hogy mi lesz az eredmény, mivel akár az is befolyásolja, hogy mikor születik egy gól. Mint nálunk legutóbb, Japán ellen. Az első félidő utolsó pillanataiban szépített az ellenfél, a szünet után pedig ők voltak a lendületesebbek, nagyon visszaestünk, amit nem szabad megengednünk" - figyelmeztetett a szakember.

A kolumbiaiak kapitánya, José Pekerman szintén Falcaót emelte ki, de ő már a jövő évi világbajnokságon vár tőle sokat.

"Ő lesz a vb legjobb játékosa. Nagyszerű képességei vannak, a csapat pedig állandóan támogatja. Okos, technikás, ezért a világ egyik legjobb középcsatára. Büszke vagyok, hogy annak a csapatnak az edzője lehetek, amelyikben ő is játszik. Különleges játékos, akivel bármelyik edző szívesen dolgozna" - áradozott a tréner.

A korábbi hiányzók után Arjen Robben és Nigel de Jong sem játszhat az Amsterdam ArenA-ban, Pekerman ennek ellenére óvatosan fogalmazott a hollandokkal kapcsolatban.

"Nem félünk tőlük, de nagyon tiszteljük őket. A dél-amerikai futball mindig felnézett erre a csapatra. Nagy játékosok ellen akarjuk megméretni magunkat, és továbbra is meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek" - mondta.

A fogadóirodák óvatos favoritként kezelik a hollandokat, akiktől saját közönségük mindig elvárja otthon a győzelmet, de jelen helyzetben nem biztos, hogy egyértelmű a győzelmük. Főleg, hogy Dél-Amerika jelenlegi legjobb védelmű csapatával kerülnek szembe.

[1599131] 2013-11-19 20:30:00 Hollandia - Kolumbiax;