Férfi kézilabda

Egy sérülés lendítheti fel Császár karrierjét

A francia Le Équipe információ szerint a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain kölcsönadhatja a szerb Mladen Bojinovicsot a Chambéry csapatának, ezzel pedig több lehetőséget adhat Császár Gábornak.

Narcisse és Császár - két irányító maradhat a PSG-ben / leequipe.fr

A francia bajnokságban jelenleg 6. helyen helyen álló Chambéry amiatt vette fel a kapcsolatot a párizsi sztárcsapattal, mert első számú irányítója, a bosnyák Edin Basic a közelmúltban súlyos sérülést szenvedett, így hónapokig kénytelen lesz nélkülözni egyik legnagyobb sztárját.

A Le Equipe úgy tudja, a szavolyaiak a PSG szerb veteránját, a 36 éves Mladen Bojinovicsot szemelték ki Basic helyére, aki tavaszig szerepelhet kölcsönben a Chambéry gárdájánál. A PSG keretében jelenleg három klasszis irányító is szerepel, a 2012-ben a világ legjobbjának választott Daniel Narcisse mellett a magyar válogatott Császár Gábor is ezen a poszton jöhet számításba. Az első számú játékmester természetesen Narcisse, akit Bojinovics és Császár felváltva tehermentesít.

A sűrű belharc miatt Császár egyelőre nem tudott meghatározó alakja lenni a PSG-nek, de a rutinos irányító távozásával megnyílhat előtte az út. Francia sajtóhírek szerint ugyanakkor az sem kizárt, hogy a PSG Bojinovics helyett a magyar játékost passzolja le a Chambéry-nek, hiszen Császár korábban két évig erősítette a szavolyaiakat, 2010-ben pedig ezüstéremhez segítette a csapatot. Bárhogy is alakul az irányító sorsa, az szinte biztos, hogy a csak profitálhat a történetből, hiszen mindenképpen több játéklehetőségre számíthat a mostaninál, ami az Eb-re készülő magyar válogatott szempontjából sem mellékes.

A PSG szombaton a svájci Thun gárdáját fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, a Szajna-partiak számára nem okozhat gondot a helvét bajnok két vállra fektetése, a hétvégén idegenben 34-28-as győzelmet aratott felette, Császár Gábor azon a mérkőzésen nem talált a kapuba.