Felkészülés

Spanyol siker, holland blama, góltalan Argentína

Szombaton világszerte barátságos mérkőzéseket rendeztek, a vb-ezüstérmes hollandok és a Lionel Messi nélkül felálló argentinok nyeretlenek maradtak, míg a világbajnoki címvédő spanyolok félgőzzel is nyerni tudtak.

A magyar idő szerint hajnalban játszott meccsen Ecuador hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el Argentínával szemben, az Albiceleste legnagyobb sztárja, a sérült Lionel Messi nélkül állt ki és egymás után második mérkőzésén maradt nyeretlen.

A japánok meglepték a hollandokat - Fotó: AFP

A vb-ezüstérmes, a magyarok selejtezőcsoportját veretlenül megnyerő Hollandia a 39. percben már 2-0-ra vezetett Japán ellen, ám a távol-keletiek még a szünet előtt szépítettek, majd egyenlítettek, és ezzel a nap meglepetését okozták. A hatharom.com tippje több mint 2 és fél gólt jósolt a találkozóra, a négy találat bőven igazolta várakozásunkat.

A világbajnoki címvédő spanyolok 2-1-re verték Egyenlőti Guineát, a hispánok a 13. percben Cazorla révén szerezték meg a vezetést, de nagy meglepetésre a 36. minutumban Bermudez egyenlíteni tudott, ám sokáig nem volt döntetlen az állás, mivel Juanfran nyolc perccel később ismét előnyhöz jutatta a Vörös Fúriát. A második félidő kevesebb izgalmat hozott, Spanyolország félgőzzel is lehozta a találkozót, így Vicente del Bosque győzelemmel  ünnepelhette meg az újabb szerződéshosszabbítást. Wales 1-1-es döntetlent ért el Cardiffban Finnország ellen, a vendégek a 90. percben egalizáltak.

Nemzetközi felkészülési mérkőzések
INFO Ecuador-Argentína 0-0
INFO Hollandia-Japán 2-2 (2-1)TIPP
INFO Wales-Finnország 1-1 (0-0)
INFO Egyenlítői Guinea-Spanyolország 1-2 (1-2)
 
További eredmények:
INFO Jamaica-Trinidad és Tobago 0-1 (0-1)
INFO Uganda-Ruanda 0-0