Felkészülési mérkőzés

Kifütyülték Angliát, de Hodgson szerint ez a futball része

Anglia jókora csalódást okozott pénteken Londonban. Roy Hodgson együttese úgy kapott ki 2-0-ra Chilétől, hogy a 90 perc során alig volt érdemleges momentuma.

Van baj, Hodgson és fiai fájó vereséget szenvedtek Londonban - fotó: AFP

Alexis Sanchez az első félidőben, majd a zárás előtt pár perccel mattolta Angliát, Chile 2-0-ra nyert a Wembleyben. A hazai közönség természetesen nem nézte el a kudarcot, a lefújás után kifütyülte a háromoroszlános együttest, amelynek szövetségi kapitánya, Roy Hodgson nem keresett kibúvót.

"Az a futball része, ha kifütyülik a csapatot - mondta Hodgson. - A szurkolók nem fogadják el a vereséget, nem akarnak kudarcokat, de ki szeretne? Persze manapság nem sok olyan meccset látok, amikor kifütyülik a hazai csapatot. A mérkőzés előtt elmondtam, hogy Chile remek csapat, sokat tanultunk ebből a meccsből. Néhány vereség után fontos, hogy ne legyél túlságosan kemény önmagadhoz, persze nehéz pozitívumokat találni a kudarcokban. A játékosok csalódottak, mert véget ért egy hosszú hazai sikerszéria."

Anglia tíz veretlenül megvívott meccs után kapott ki otthon. A chilei szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli büszke volt együttesére, amely történelmi sikert aratott Londonban.

"Ez a meccs egyike lesz azoknak, amikre mindig emlékezni fogunk, történelmi sikert értünk el - mondta Jorge Sampaoli. - A futball katedrálisában nyertünk, boldoggá tettük a chilei embereket. Alexis Sánchez kimagasló teljesítményt nyújtott. Egy ilyen produkció igazán jó jel a vb előtt, Sánchezben minden megvan ahhoz, hogy sztár legyen a jövő évi tornán."

Chile 1998-ban hasonló meglepetést okozott, akkor Marcelo Salas duplájával tudott nyerni Londonban.

[1600214] 2013-11-15 21:00:00 Anglia - Chilex;