VB 2014

Cristiano Ronaldo kiverte a biztosítékot a svédeknél

Portugália csupán egygólos előnyt szerzett odahaza Svédország ellen a labdarúgó világbajnoki pótselejtező első meccsén. A skandináv lapok Cristiano Ronaldo viselkedését boncolgatták.

Ronaldo színésznek sem utolsó, Lustigot gúnyolta - fotó: AFP

Portugália a vb-pótselejtező első meccsén 1-0-ra verte a svédeket, a meccs egyetlen gólját Cristiano Ronaldo szerezte. A Real Madrid szélsője nem csak a gólja, hanem egy "páros gyakorlat" miatt is magára irányította a figyelmet. A 75. percben Raúl Meireles tüzelt távolról, Ronaldo leshelyzetben belebökött a labdába, Isaksson védett, a kipattanót erőből rászúrta a portugál, a kapus ismét védett, de közben már sípolt a játékvezető és a partjelző is lengetett. Lustig azonnal számon kérte Ronaldót a lövés miatt, a Real játékosa válaszként a svéd felé bólintott, de nem találta el, mire Lustig eljátszotta a nagy halált, az arcához kapott. Ronaldo azonnal replikázott, kigúnyolta a hátvédet.

A svéd lapok természetesen nem hagyták szó nélkül az esetet, Ronaldo viselkedését boncolgatták. Az Aftonbladet című lap szerint a portugál klasszis a percek múlásával egyre ingerültebb lett, majd dühbe gurult, amikor Lustig számon kérte a sípszót követő lövés miatt. A jobb hátvéd elmondta, Ronaldo elérte az arcát.

"Ronaldo felém fejelt, elérte az arcom és teljesen leblokkoltam. Arra gondoltam, hogy mi a franc folyik itt? - mondta Lustig. - Főképp azért, mert a játékvezetőnek látnia kellett az esetet. Ronaldo ideges volt, a reakcióján is látszott."

A svédek másik játékosa, Johan Elmander a lapnak elmondta, szólt Ronaldónak, hogy higgadjon le.

Szerinted Cristiano Ronaldo vagy Zlatan Ibrahimovic játszhat a vb-n?x;

[1600917] 2013-11-15 20:45:00 Portugália - Svédországx;