Utánpótlás

Albánia tükröt tartott a magyar játékosok elé

U21-es válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett az albán korosztályos csapattól a Bozsik-stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.

Róth szerint a futball alapelemeiben nem tudtunk az albánok partnerei lenni

Harmadik vereségét szenvedte el a magyar U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ezúttal Albánia verte. Róth Antal szövetségi edző szerint a nemzetközi meccsek tükröt tartanak a magyar játékosok elé.

"Ma a futball alapelemeiben nem tudtunk az albánok partnerei lenni - mondta a mérkőzés után Róth Antal. - Nem nyertünk párharcokat sem védekezésben, sem támadásban, nemzetközi szinten így nem lehet mérkőzést nyerni. A támadó zónába feljuttatott labdák nem értek el a játékosokhoz, keveset birtokoltuk a labdát, csapatként nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani, ennek egyenes következménye a vereség. Az ilyen nemzetközi meccsek tükröt tartanak a játékosok elé, hogy bizony van hová fejlődniük képességek terén."

A magyar válogatott jövő hétfőn Grazban, az osztrákok ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.

U21-es Európa-bajnokság
selejtező, 4. csoport
INFO Magyarország-Albánia 0-2 (0-0)
INFO Bosznia-Hercegovina - Spanyolország 1-6 (1-3)
 
A csoport állása: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Ausztria 9/4, 3. Magyarország 6/5 4. Bosznia-Hercegovina 6/6 5. Albánia 3/6
[1424492] 2013-11-14 17:00:00 Hungary U21 - Albania U21x;