Brazil foci

Megint kirúgták a Real korábbi mesterét

A brazil élvonalban szereplő Fluminensénél megköszönték a munkát Vanderlei Luxemburgónak.

Luxemborgónak ez a meló sem jött össze

A korábbi brazil szövetségi kapitány idén júliusban ült le a Fluminense kispadjára, miután a klub menesztette Abel Braga vezetőedzőt, aki az előző idényben bajnoki címig vezette a csapatot. Luxemburgo kinevezése azonban nem hozta meg a várt eredményt, így a vasárnapi, Corinthians elleni vereséget követően megköszönték a munkáját. "Peter Siemsen klubelnök döntésének értelmében Vanderlei Luxemburgo a továbbiakban már nem a Fluminense vezetőedzője, ezzel együtt  a klub nagyra értékeli a tréner és stábja erőfeszítéseit" - olvasható a klub hivatalos közleményében.

A Fluminense bajnoki címvédő létére csupán a 18. helyen áll a 20 csapatot bajnokságban, és mivel már csak öt forduló van hátra, a vezetők nem nézhették tovább a csapat vergődését. A Rio de Janeiro-i gárda szeptember óta képtelen meccse nyerni, azóta minden mérkőzésén kapott legalább egy gólt, és kettőnél többször csupán egyszer talált a kapuba. A Flu mélyrepülésében közre játszik, hogy a legnagyobb sztárnak számító Fred huzamosabb ideje sérüléssel bajlódik, visszatérésére idén már nem sok esély mutatkozik.

A következő fordulóban a Fluminense a sereghajtó Nauticót fogadja a Maracanában, ha azon a találkozón sem sikerül begyűjteni a három pontot, elkezdhetnek aggódni a drukkerek...

A felmentett Luxemburgo kálváriája tovább folytatódhat, a nagynevű szakember 2004 óta nem nyert komolyabb trófeát, azóta eltelt 9 évben pedig 8 különböző csapatnál vállalt munkát.

[1431991] 2013-11-15 00:00:00 Fluminense - Nauticox;