Forma-1

Fejben erős, az autóban gyors - megvan a McLaren új pilótája?

Bizalmasnak titulált információk alapján biztosra veszi a brit sajtó, hogy Kevin Magnussen lesz a McLaren versenyzője Jenson Button mellett a Forma-1 2014-es szezonjában.

Megvan a McLaren új pilótapárosa? - Fotó: Getty Images (archív)

A McLarennél az 1995-ös idényben megfordult Jan Magnussen 21 esztendős fia a mexikói Sergio Pérezt váltja több brit hírportál írása szerint, bár a szerződését még nem írták alá, így az információt hivatalosan Martin Whutmarsh csapatfőnök sem erősítette meg.

Pérez az eddigi 17 futamon 35 pontot szerzett az idei szezonban. Igaz, a McLaren nagyon gyenge idényt fut, a versenyző pedig nem igazán barátkozott meg az idén használt gumikkal. Csapattársa, Jenson Button eddig 60 pontot szerzett. Ötödiknél jobb helyen egyikük sem végzett, de az angol pilóta szokásához híven magabiztosabban szállította a pontszerző helyezéseket. A mexikói Forma-1-es karrierje állítólag akár véget is érhet, bár a Force India érdeklődik iránta.

Kevin Magnussen a gokartozás után a Formula Ford dániai sorozatában versenyzett, tavaly és az idén pedig a Formula Renault 3.5-ös szériában, amelyet idén meg is nyert. 2012 végén már részt vehetett a McLarennel a fiatal pilóták idény végi Abu-Dzabi tesztelésén, ahol ő volt a leggyorsabb.

"Nagy jövő előtt áll. Fejben erős, ami a legfontosabb. Tudja, hogy kezelje a körülötte zajló dolgokat, nem fogja a Forma-1 közege megzavarni" - mondta róla jelenlegi csapatfőnöke, Jean-Paul Driot.