Premier League

Bendtnert az Arsenal-szurkolók és a kapitány is új csapatban látnák szívesen

Csapatváltásra biztatja a dán szövetségi kapitány, Morten Olsen az Arsenal csatárát, Nicklas Bendtnert. Úgy tűnik, az Ágyúsok drukkerei is egyet értenek vele.

"Olaszország ellen két fontos gólt szerzett, de voltak hiányosságok a játékában, ezeket pedig csak meccseket játszva tudná kijavítani. Ezért szerintem találnia kellene egy új csapatot a télen. De szerintem magától is meg fogja ezt tenni. A focisták focizni akarnak" - utalt arra Morten Olsen, hogy az Arsenalban igen kevés szerepet kap a játékos.

Egy új csapatban menne neki?

Ennek persze az a legfőbb oka, hogy nem tud gólokat szerezni. A válogatottban még csak-csak jól teljesít, de klubszinten Londonban, valamint kölcsönben a Sunderlandnél és a Juventusnál sem ment neki. Az Arsenal-szurkolóknak elegük is van belőle, ezt bizonyítja néhány kérdés, amelyeket Arséne Wenger menedzser kapott, aki twitter-csevegés keretében válaszolt a drukkerek felvetéseire.

"Nagyon, nagyon, nagyon kérem, szabaduljon meg Bendtnertől!"

"Melyik volt a legjobb üzleti húzása? A) Fábregas leigazolása B) Henry leigazolása C) Conte meggyőzése arról, hogy elvigye Bendtnert?"

A francia szakembert a vicces kedvűek arról is faggatták, hogy miért nem szerez egy tépőzáras kabátot az állandóan elromló cipzáras helyett, de leginkább a dán csatár ellen tüntettek.

Bendtnert Wenger egykor csodagyerekként szerződtette az Arsenalhoz, de az utóbbi években inkább csak balhékkal tudott bekerülni az újságokba. Maga Morten Olsen is kritizálta, amiért korábban például ittas vezetésen érték. Idén nyáron állítólag a Crystal Palace leigazolta volna, de súlyproblémák miatt végül nem köttetett meg az üzlet. A transfermarkt.de legutóbbi becslésekor 5,5 millió euróra értékelte őt.

Dánia a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában a B csoportban második lett Olaszország mögött, de legrosszabb második helyezettként nem vehet részt a pótselejtezőkön. Az együttes így pénteken Norvégiával játszik barátságos mérkőzést.

[1600208] 2013-11-15 19:00:00 Dánia - Norvégiax;