Barcelona

Messi a tűzzel játszik vagy csak nincs szerencséje?

A Betis elleni vasárnapi spanyol bajnoki mérkőzés első félidejében Gerardo Martinónak sérülés miatt le kellett cserélnie legnagyobb ászát, Lionel Messit. Az argentinnak nem ez az első problémája az utóbbi hónapokban, Fabregas szerint barátjának pihennie kéne.

Fotó: Miguel Ruiz /FCB

A négyszeres aranylabdás argentin - aki idén is ott van a legnagyobb esélyesek között - a Betis elleni találkozó 18. minutumában egy labdavezetést követően jelezte a bajt, ami után vezetőedzője a 22. percben le is cserélte őt. A Barcelona még a mérkőzést követően megerősítette, hogy Messinek a bal combjában voltak izomfájdalmai, de pontos diagnózist csak későbbre ígértek.

"Messi mostani sérülésének semmi köze nincs az előzőhöz, ugyanis most a másik lábával vannak gondok. Nem tudok semmit az orvoslásról, ezért megvárom, amíg a doktorok felvilágosítanak a problémáról" - mondta a katalánok argentin mestere, Tata Martino. "Természetesen Messivel is beszélnünk kell, ez volt rövid időn belül a harmadik sérülése, ami nyilvánvalóan őt is aggasztja" - tette hozzá a tréner.

"Az soha nem jó hír, amikor egy játékos megsérül, különösen akkor nem, ha az illetőt Lionel Messinek hívják. Véleményem szerint nem siettük el a visszatérését a legutóbbi sérülését követően" - ezt pedig a Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta nyilatkozta.

Az egykori kiváló kapus szavaival némileg szemben áll a jó barát, Cesc Fabregas nyilatkozata, aki szerint Messinek talán jót tenne némi pihenő. "Messinek meg kell állnia, időre van szüksége. Valami hasonló történt velem is. Először azt hiszed, hogy jól vagy és minden oké, de valójában ez nem így van. Nem voltam boldog, hogy meccseket kellett kihagynom, de tudtam, hogy a Barcelonánál vagyok, és még fejlődni fogok. Közel fél évet kellett kihagynom, ami egyáltalán nem esett jól. Messinek is időt kell adnia magának, ha nem a megfelelő módon gyógyul" - mondta a Betis ellen duplázó Fabregeas a Canal Plusnak még a lefújást követően.

Messi legutóbb szeptember végén robbant le, akkor a jobb combja sérült meg, de egy rövid kihagyás után visszatért a pályára, a Milan ellen a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban ráadásul már duplázni tudott. A gránátvörös-kékek legjobbjuk nélkül is könnyedén megszerezték a három pontot a Villamarínban, így két egységgel növelték fórjukat a Villarrealban megbotló Atlético Madriddal szemben.

A Barca 10-esének most lesz ideje egy kicsit pihenni, hiszen a válogatott játéknap miatt a hétvégén nem rendeznek bajnoki meccseket, a jelen állás szerint pedig nehezen képzelhető el, hogy Alejandro Sabella szövetségi kapitány behívja keretbe Messit az Ecuador elleni barátságos mérkőzésre.
[1505936] 2013-11-10 21:00:00 Betis - Barcelonax;
Te kinek adnád az Aranylabdát?x;