NB I

Felálltunk egy nagy pofon után - Tomiszlav Szivics

A Pécs 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Diósgyőrrel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Szivics szerint nem rossz a Pécs elleni egy pont

Habár a Diósgyőr folytatta pazar sorozatát, az utóbbi 16 bajnoki meccsén gólt szerzett, de ezzel együtt negatív szériát is görget, sorrendben harmadik bajnokiján nem tudott nyerni. Ezúttal Pécsett vesztett pontokat.

"Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön helyzetet alakítottunk ki, de aztán nem minden napos hiba következett, amiből gyorsan gólt kaptunk - értékelt Tomiszlav Szivics, a DVTK mestere. - Ezután uraltuk a mérkőzést, jól játszott a csapat, lehet, több is volt benne, mint egy pont, de összességében reális az eredmény. Az utolsó tíz percben voltak helyzetek ide-oda, de bosszantó hibák is. Egy pont idegenben, a PMFC ellen nem rossz, felálltunk egy nagy pofon után, megyünk tovább."

A nagy pofon kapcsán természetesen a Ferencváros elleni vereségre gondolt Szivics. A Pécs mestere, Lőrincz Emil eközben úgy vélte, játékosai képesek voltak egymásért küzdeni.

"A nézők szemszögéből jó mérkőzést játszottunk, de a mi szempontunkból nem jó eredmény a döntetlen - mondta Lőrincz. - Ugyan a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, de nekünk voltak helyzeteink, a gólon kívül is. A második félidőben a DVTK ránk jött, de előtte volt egy érdekes tizenegyes szituáció. A végén ki-ki mérkőzés alakult ki. Képesek egymásért küzdeni a játékosaink, ezért minden dicséretet megérdemelnek."

[1480829] 2013-11-09 18:00:00 Pécs - Diósgyőrx;