Serie A

A Juve újra megmutatja, a Napoli megint nem fogja

A tavaly őszhöz hasonlóan ezúttal is fontos kérdésekre adott választ a Juventus és a Napoli rangadója az olasz bajnokságban. Úgy tűnik, a tendenciák olyan nagyot nem változtak.

Llorente már a meccs legelején vezetést szerzett, Bonucci percekkel később már el is dönthette volna, miközben a másik oldalon csak Lorenzo Insigne tudott bajt okozni a védőknek. Ez a szünet után sem nagyon változott, Pirlo és Pogba pedig egy-egy csodálatos lövéssel bebiztosították, majd már-már fölényessé tették a sikert. Pedig mezőnyben annyira nem volt alárendelt szerepben a Napoli.

A legjobb játék a legjobbkor - Fotó: AFP

Csak épp a Juventus megint be tudta fejezni a helyzeteit, a vendégcsapat pedig megint nem. A szezon eddigi minden meccsét figyelembe véve nem ez volt a trend, hiszen a torinóiak nem parádéztak a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is veszítettek már meccset, azaz semmivel nem voltak jobbak, mint az egyet-egyet szintén botló mai ellenfél. Az utóbbi egy-két hét viszont már újra azt kezdi mutatni, hogy Antonio Conte pontosan tudja, hogy mikor és hogyan kell a legjobbat kihoznia csapatából.

A Real Madrid elleni találkozókon már a korábbiaknál sokkal jobb volt a Juventus, ahogy a mérkőzést a legnagyobb részében most is a kezében tartotta. Mit ad Isten, a Roma is épp mostanában kezdett botladozni, azaz minden a Zebramezesek kezére játszik. Egymás ellen majd csak januárban játszanak, de nem is feltétlenül azokon a rangadókon fog eldőlni a bajnoki cím. Valószínűleg csak tavasszal, akkor pedig biztosan a csúcson lesz a Juve, amelyre már most, a hátralévő BL-csoportmeccseiken is "pakolnánk", ha az alapcsapatukból nem sérül meg senki.

Eközben a Napoli kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel viszonylag konstans teljesítményt nyújt, a kisebbek ellen hozza a meccseit, a nagyobbak ellen nem mindig. Különösen idegenben nem. Az Arsenaltól és a Romától is kikapott ezelőtt a déli együttes, amely hamarosan a Dortmundhoz is utazik majd, ha pedig ott is vereséget szenved, a BL-től is búcsúzhat.

Aztán persze koncentrálhatna a bajnokságra, de annak a megnyeréséhez szintén kellene mutatni valamit az idegenbeli rangadókon. Igaz, tavasszal az Inter lehet a legkomolyabb ellenfél ebben a tekintetben, a többieket elvileg verni kell. Elvileg. Fogadni talán megint inkább a Juventusra kellene.

Serie A
12. forduló
INFO Juventus-Napoli 3-0 (1-0)
INFO Fiorentina-Sampdoria 2-1 (2-0)
INFO Chievo-Milan 0-0 TIPP
INFO Roma-Sassuolo 1-1 (1-0)
INFO Parma-Lazio 1-1 (0-0)
INFO Cagliari-Torino 2-1 (1-0)
INFO Atalanta-Bologna 2-1 (0-0)
INFO Genoa-Hellas Verona 2-0 (2-0)
[1536637] 2013-11-10 20:45:00 Juventus - SSC Napolix;[1536634] 2013-11-10 20:45:00 Fiorentina - Sampdoriax;