Négy Nemzet Torna

Küzdelmes győzelem a lengyelek ellen

  • MTI

A magyar jégkorong-válogatott - miután 85 másodperccel a lefújás előtt egyenlített - büntetőkkel 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Torna első, pénteki fordulójában.

Sikerült kiküzdeni a győzelmet - Fotó: MTI

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a mostani és a szombati mérkőzésen hiányzik, mert az U20-as válogatottal Szlovéniában vesz részt egy tornán. Helyette a nyáron visszavonult Sille Tamás vezette a csapatot, Chernomaz útmutatásai alapján. Így aztán három újonc mutatkozott be a válogatottban: a kanadai-magyar állampolgár Tyler Metcalfe, valamint Varga Arnold és Nemes Benjamin, ugyanakkor a honosítás előtt álló kapus, Peter Sevela csak a kispadon kapott helyett.

A kapuban Hetényi Zoltán kezdett, ő áprilisban az utolsó pillanatban került ki a vb-keretből.

Az első harmadban Ladányi és Sikorcin előtt adódott nagy gólhelyzet, ám ezek kimaradtak. A lengyelek is többször tesztelték a magyar hálóőrt, aki remekül látta el feladatát. A meccs derekán egy szép cselsorozat végén Dronia volt eredményes, és a vendégek a minimális előnyüket a zárófelvonásra is megőrizték. Kovács és Baginski "akadt össze" a fordulást követően, így hosszú időre ki kellett ülniük a büntetőpadra.

A lengyel hálóőre, Odrobny pazarul védett, több ziccert is fogott. A hajrában négyperces emberelőnybe kerültek a házigazdák, sőt, még Hetényi helyére is mezőnyjátékost küldtek be, Bartalis pedig 85 másodperccel a vége előtt belőtte a kapu elé betett pakkot.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben létszámfölénybe kerültek a lengyelek, de nem tudtak betalálni, így következtek a büntetők, melyekből az első hét kísérlet kimaradt. Végül Mihály betalált, ezzel a magyarok nyertek.

Jégkorong Négy Nemzet Torna
1. forduló
Magyarország-Lengyelország 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0), büntetőkkel: 1-0
gól: Bartalis (59.), illetve Dronia (33.)
győztes büntető: Mihály
 
Ukrajna-Románia 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)
gól: Beluhin (11.), Romazanov (15.), Blagoj (21.), Alekszjuk (42.), Varlamov (45.), Materuhin (54.), illetve Gliga (37.)
 
Az MME Négy Nemzet Torna további programja:
szombat, 2. forduló:
Ukrajna-Lengyelország 14.30
Magyarország-Románia 18.00
vasárnap, 3. forduló:
Lengyelország-Románia 14.00
Magyarország-Ukrajna 17.30