Serie A

A Milan-legenda szerint egységesség, támogatás és győzni akarás kell

A Milannál az utóbbi hetekben folyamatosan a megoldást keresik a játék és az eredmények javítására. Most a klub és az olasz válogatott egykori nagyszerű söprögetője, Franco Baresi mondta el a véleményét.

A hatszoros bajnok, háromszoros BEK-, illetve BL-győztes, világbajnoki arany-, ezüst és bronzérmes hátvéd igazán illetékes a védekezési gondok kérdésében, de ő meglepő módon nem tartozik azok közé, akik a teljes védelmet elzavarnák.

A korábbi kiválóság türelmes lenne

"A csapatnak fejlődnie kell és precízebbnek kell lennie bizonyos helyzetekben. Meg kell találni egy összeszokott csapatot, amely el tudja kerülni a gólokat és 90 percen át koncentrált tud maradni. Mexés a gárda fontos tagja, akinek a hiánya érződött az utóbbi meccseken, jó képességű, képzett, jó a hozzáállása. Sokat kritizálják, de ő biztosan tisztában van a saját erősségeivel. Talán koncentrációban kellene fejlődnie. Zapata tudása is figyelemre méltó, erős és képzett játékos. Több segítségre lenne szüksége, így egyénileg is magabiztosabb lehetne. A csapattársak közötti együttműködés egyébként is fontos lenne" - mondta Baresi.

Massimiliano Allegri az utóbbi időben kritikus volt a sérüléssel is küzdő Mario Balotellivel, akit elmondása szerint a csatár és a csapat érdekében csak a második félidőben küldött pályára a Barcelona elleni BL-meccsen. A klublegenda szerint Balotelli így is hozzátette a magáét a közöshöz.

"Jól szállt be a játékba. Nem egyszerű a Barca ellen játszani, elképesztően fárasztó ennyi időt a labda visszaszerzésével tölteni. A második félidőben nem volt rossz a csapat, de ahhoz több kell, hogy a Camp Nouban valaki jó eredményt érjen el. A Milan képes erre, és szükség is lenne a jobb játékra. De egy kicsit felmenthetjük a csapatot, a sérülések miatt nagyon nehéz volt a szezonkezdet, Allegri nem számolhatott a teljes kerettel, ez pedig a döntéseit és az összeállítást is befolyásolta."

Végül az edzőről és a Milan taktikájáról is elmondta a véleményét Baresi, de nem akart nagyon belekötni Allegribe: "Mindig nehéz kívülről megítélni a dolgokat. A tréner minden nap látja a játékosokat, így jobban tudja, mit miért tesz. Szerintem viszont nem csak a forma számít, hanem a megfelelő hozzáállás és a győzni akarás is."

A 11 forduló után csak 11. Milan vasárnap az utolsó helyezett Chievo vendége lesz, de az általában nagyon defenzív veronaiak ellen sem számíthat könnyű mérkőzésre. Viszont ha nem sikerül megszerezni a három pontot, Adriano Galliani ügyvezető és Silvio Berlusconi minden korábbi nyilatkozata ellenére is aktuális lehet Allegri leváltása.

[1536633] 2013-11-10 15:00:00 Chievo - AC Milanx;