Barcelona

Újabb siker, de Iniesta és Martino magyarázkodni kényszerül

Az FC Barcelona 1-0-ra verte az Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának pénteki meccsén.

Iniesta szerint nincs gond a csapat játékával - fotó: AFP

A 68. percben dőlt el a katalán városi derbi, Neymar balról, laposan centerezett Alexis Sánchez pedig öt méterről a hálóba lőtt. Az Espanyol kapusa, Kiko Casilla remek teljesítményt nyújtott, így hiába játszott fölényben a Barcelona, nem tudott újabb gólt szerezni. A mérkőzést követően a csapat trénere, Gerardo Martino elmondta, olykor hiányzott az összhang együttese játékából.

"Az eredményeket tekintve szinte tökéletesek vagyunk, de mindig tudunk jobban játszani - mondta Martino. - Az Espanyol a védekezésre ügyelt, a támadójátékunk intenzív volt, de olykor hiányzott az összhang, idővel rájövünk, hogy miben vagyunk gyengébbek. Mindig garantálni kell magunknak a győzelmet, eddig valamennyi meccsünkön megérdemelten nyertünk. Nem mindig játszottunk kiválóan, ám rendre az ellenfél fölé nőttünk."

Lionel Messi ismét nem talált a hálóba, sorrendben harmadik bajnoki meccsén maradt a gólképtelen.

"Nem hiszem, hogy aggódnunk kéne Messi miatt, ő sincs kétségbe esve - fogalmazott az argentin mester. - Az ő mércéje elég magasan van és ha nem szerez gólokat, akkor úgy tűnik, mintha gond lenne."

A Barcelona mérlege csupán egy döntetlen miatt nem hibátlan, ennek ellenére Andrés Iniestának magyarázkodnia kellett az újabb sikert követően. Úgy tűnt, a katalán média "vékonynak" tartotta az Espanyol elleni egygólos sikert.

"Nekem nem úgy tűnik, hogy rosszul játszanánk, úgy teljesítünk, ahogy szoktunk - mondta Iniesta. - Természetesen mindig van hova fejlődni, a csapat motivált, mindenkinek pozitív a hozzáállása. Nincs ilyen gondunk, időnként előfordul, hogy néhány meccs úgy alakul, mint a mostani."

[1505927] 2013-11-01 21:00:00 Barcelona - Espanyolx;