Serie A

Hogy tudja ez a Milan mindig megizzasztani a Barcelonát?

A Fiorentina rossz játékkal is gond nélkül győzte le a Milant a Serie A 11. fordulójának rangadóján.

Önmaga legyőzéséhez is hozzájárult a Milan - Fotó: AFP

Mindenképp igaz a Milanra a futballközhely, amely szerint minden mérkőzés más. Talán a szezon legjobb játékát nyújtották a piros-feketék másfél hete a Barcelona ellen, így korábbi eredményeiket cáfolva pontot szereztek a katalánokkal szemben a Bajnokok Ligájában. Azóta viszont három bajnokin csak egy pontot szereztek, ráadásul a Fiorentina ellen már teljesen kilátástalanul játszva. Lassú, sematikus, akaratgyenge csapatnak néztek ki a San Siróban, így megint óriási meglepetés lenne, ha nem kapnának ki simán a jövő héten Barcelonában. Még akkor is, ha Messiék sem parádéztak pénteken.

Persze lehet, hogy Allegri egy jó BL-szerepléstől várja állása megmentését és csak a nemzetközi meccsekre készül, de egyáltalán nem biztos, hogy akár vasárnap ő lesz még a vezetőedző. Adriano Galliani ügyvezető alelnök legalábbis igen feldúltan rohant el a lelátóról a firenzeiek második gólját és az övéi ez után kimaradt óriási helyzetét követően. De ez csak feltételezés.

A tény, hogy az utóbbi években rendre nehezen adta meg magát a Milan a Barcának. Persze 2011-ben még jó sok sztárral több volt ez a gárda, mint most, idén tavasszal pedig már csak hazai pályán teljesített jól. Ahogy az előző fordulóban is, amikor több gyengeségéből is előnyt csinált. Kaká gyorsasága révén kihasználta, hogy az egész meccsen a saját kapuja előtt kellett táboroznia, és veszélyes kontrákat vezetett, Robinho egyik kihasznált ziccere révén pedig azt, hogy Balotelli hiányában őt talán kevésbé vették komolyan Piquéék. Emellett már-már szokatlan módon csak egyet hibáztak hátul az egész mérkőzésen.

A fogadóirodák most a rossz játékukra számítanak barcelonai vendégszereplésük előtt, amint lenti scoreboardunkban láthatjátok, egyikük sem kínálja 1.25-ös oddszal sem a hazai sikert a szerdai mérkőzésre. Így múlik el a világ dicsősége?

Serie A
11. forduló
INFO Parma-Juventus 0-1 (0-0)
INFO Milan-Fiorentina 0-2 (0-1)
INFO Napoli-Catania 2-1 (2-1)
[1573775] 2013-11-06 20:45:00 Barcelona - AC Milanx;[1536624] 2013-11-02 20:45:00 AC Milan - Fiorentinax;