Nemzetközi foci

Messi és Ronaldo sem közelítheti meg a teljesítményemet - Inzaghi

A Juventus és a Milan korábbi nagyszerű csatára, Filippo Inzaghi szerint bizonyos értelemben napjaink legnagyobb sztárjai sem körözhetik le őt.

Inzaghi a maga idejében Raúllal futott óriási versenyt a nemzetközi mérkőzéseken legeredményesebb csatár címéért. Ebben alulmaradt, és lassan mindkettőjüket megelőzi Lionel Messi, az önbizalomhiánnyal sosem küzdő olasz szerint azonban van olyan mutató, amelyben senki nem fogja utolérni: döntőkben összesen nyolcszor volt eredményes, szerinte ez megközelíthetetlen.

"Carlo Ancelotti 2007-ben bizonytalan volt, hogy engem vagy Alberto Gilardinót küldje fel. Végül én játszottam, és két gólt is szereztem. Aztán a Szuperkupában is betaláltam a Sevilla ellen, és a Világkupában is a Boca Juniors ellen. Öt gól három döntőben, amik a legfontosabb döntők voltak, és mindet megnyertük. Még Messi és Ronaldo sem érheti ezt utol. Ezt a rekordot én fogom őrizni" - nyilatkozta szokásos eltökéltségével Inzaghi.

A 2012 nyarán visszavonult támadó ma a Milan utánpótláscsapatainál dolgozik, és elképzelése szerint egész életében a piros-feketéknél dolgozna.

"A fiataloknak próbálom átadni a győzeleméhséget, a kimeríthetetlen ambíciókat. Az álmom pedig, hogy az egész karrieremet a piros-feketéknél tölthessem."

Klubja első csapata szerdán 1-1-es döntetlent játszott a Lazióval, vasárnap pedig egy újabb rangadón, a Fiorentina ellen kellene helytállnia az együttesnek.

[1536624] 2013-11-02 20:45:00 AC Milan - Fiorentinax;