Bulvár

Harry Potter bújik Sebastian Coe bőrébe

  • VNA

A varázslós filmekkel karriert befutó Daniel Radcliffe lesz az, aki megformálja a kétszeres olimpiai bajnok brit futót egy készülő új sportfilmben.

A Harry Potter filmekben ismertté vált brit színész, Daniel Radcliffe újabb, ezúttal sportos vonatkozású szerepet kapott. A most 24 esztendős művészt kérték fel ugyanis arra, hogy legyen az egyik főszereplője, a moszkvai olimpiára készülő brit atlétákról szóló filmnek. A középtávfutás két szigetországi csillaga, Steve Ovett és Sebastian Coe rivalizálásáról készülő filmben Radcliffe majd utóbbit alakítja.

A filmet James Watkins rendezi, aki korábban is dolgozott már együtt a színésszel, így pontosan ismeri képességeit. A történet a korábban a Timesnál dolgozó újságíró, Pat Butcher 2005-ben íródott, The Perfect Distance című könyvére alapul. A szereposztás szerdai bejelentésén azt is elmondták, hogy Radcliffe tanulmányozza majd Coe futóstílusát is, hogy minél hitelesebben tudja visszaadni karakterét. Azt egyelőre viszont még nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik színész formálja meg Steve Ovettet, aki egyelőre megtagadta a filmesekkel történő együttműködést.

A két brit futó fiatal koruktól kezdve egymás nagy riválisai voltak, de felnőtt korukban az olimpiákat leszámítva már ritkán futottak egymás ellen. Történetük különlegességét eltérő személyiségük mellett az adhatja, hogy a moszkvai olimpián mindketten a riválisuknak kedvezőbb távon tudtak nyerni, ahol Steve Ovett Coe kedvenc távján, 800 méteren, Coe viszont az Ovett által favorizált 1500 méteren lett olimpiai bajnok. Kettőjük élete a rekortánon kívül is eltérően haladt, míg Coe a politikában és sportvezetőként is sikeresnek bizonyult (ő volt a tavalyi londoni olimpia szervezőbizottságának elnöke), addig az 1991-ben visszavonult Ovett a nyilvánosságtól elvonultan, csendben él Ausztráliában. A BBC-vel karöltve készülő film forgatását a tervek szerint jövő áprilisban kezdik meg.