Brazil válogatott

Scolari pipa lett Diego Costára

A brazil válogatott szövetségi kapitánya nem vette jó néven, hogy az Atlético Madrid csatára a selecao helyett a spanyol válogatottat választotta.

Scolari szerint Diego Costa hátat fordított hazájának

A brazíliai születésű, de spanyol állampolgársággal is rendelkező 25 éves csatárért néhány héttel ezelőtt indított offenzívát a világbajnoki címvédő spanyol válogatott, amely végül elérte célját, hiszen a futballista a minap bejelentette, a jövőben a Vörös Fúria mezét kívánja magára ölteni.

Amíg Spanyolországban Vicente del Bosque-ék örömmel konstatálták a hírt, addig Brazíliában többeknél kiverte a biztosítékot, többek között a válogatott szövetségi kapitánya, Luis Felipe Scolari is csalódott Diego Costában.

"Ha egy brazil játékos megtagadja a brazil válogatottban való szereplést egy hazai rendezésű világbajnokságon, az nyilvánvalóan visszataszító cselekedet - mondta Scolari, aki a Honduras és a Chile elleni barátságos mérkőzéseken számított volna Diego Costa szolgálataira. "Milliónyi brazil ember álmának fordított hátat" - mondta a 2002-es tornán világbajnoki címet szerző mester.

Scolari - jó pár brazil szurkolóval egyetemben - a jelek szerint megorrolt a madridi támadóra, aki így a címvédő spanyol válogatott tagjaként, saját hazájában az egyik legnagyobb rivális soraiban léphet majd pályára. Ugyan Diego Costa saját maga állt szándékával a nyilvánosság elé, José Maria Marín, a brazil szövetség elnöke azt mondta, a végsőkig harcolni fognak a La Liga góllövőlistájának éllovasáért.

A támadó a selecaóban mindössze kétszer, idén márciusban Oroszország és Olaszország ellen lépett pályára, de mivel egyik találkozó sem minősült hivatalos tétmérkőzésnek, ezért van lehetősége csapatot váltani. Costa akár már novemberben, Dél-Afrika ellen viselheti a Furia Roja mezét. A címvédő spanyol válogatott csoportelsőként, veretlenül jutott ki a jövő évi világbajnokságra, a fogadóirodák pedig az egyik legnagyobb esélyesként tartják számon.