Nemzetközi foci

Látszik, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és a hazámat - Ronaldo

Nagy vihart kavart a nemzetközi futballvilágban Joseph Blatter FIFA-elnök megnyilvánulása. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke kigúnyolta Cristiano Ronaldót.

Miért kellett ezt, Blatter? - Fotó: AFP

A svájci sportvezető az Oxford Egyetemen szerepelt a napokban, és egy feltett kérdésre válaszolva kifejtette véleményét Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról, napjaink két legjobb labdarúgójáról. Az argentint jó fiúként írta le, az anyák és apák kedvencének, míg a portugál szerinte egy parancsnok, amit mozdulatokkal szemléltetett. Azt is megjegyezte, hogy Ronaldo többet költ fodrászra.

Az elnökhöz méltatlan "performansz" kiverte a biztosítékot a Real Madridnál, de Fernando Gomes, a portugál szövetség (FPF) elnöke is megszólalt.

"Meglepetten néztem és elemeztem Sepp Bletter szavait nemzeti csapatunk kapitányáról. Azt hiszem, ez a kommentár egyértelműen a tisztelet hiányát mutatja mind Ronaldo, mind Portugália irányában. Egy olyan ország felé, amely él-hal a futballért" - fogalmazott Gomes.

Az FPF elnöke hozzátette, elég rosszul időzített Blatter, mindössze néhány nappal azelőtt dobálózott véleményével, hogy nyilvánosságra hozták az Aranylabdára jelölt labdarúgók 23-as listáját. Messi az egyik legfőbb várományosa a díjnak, akit a FIFA-vezér kedvenceként nevezett meg. Ronaldót szintén jelölték az elismerésre.

"Küldtünk egy levelet a FIFA-nak, amiben kértük az elnököt, mondja el, valójában milyen szándék vezérelte, amikor ezeket mondta. Nem értjük, hogyan tehetett meg ilyen megjegyzéseket" - fűzte hozzá Gomes.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is kitért a nagy port kavaró hírre a soron következő bajnoki előtti sajtótájékoztatón. Az olasz vezetőedző elmondta, Florentino Pérez klubelnök is küldött egy levelet Blatternek. A királyiak első embere szintén azt kérte a futballvilág első számú vezetőjétől, hogy tisztázza szavait, amelyek "a tisztelet hiányáról tanúskodnak egy nagyon komoly és profi játékos irányában."

"Abszolút egyetértek az elnökkel. Még nem beszéltem Cristianóval a történtekről. Ugyanolyan kiválóan edzett ma, mint mindig. Minden nap bebizonyítja, hogy egy nagyszerű játékos, mindenki tiszteli őt" - mondta Ancelotti.

Ronaldo a közösségi oldalakon nyilvánult meg. "Ez a videó világosan megmutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és a hazámat. Sok mindenre választ adott. Hosszú életet és jó egészséget kívánok Mr. Blatternek, és remélem, még sokszor élvezheti kedvenc csapatai és játékosai sikerét" - írta a támadó a Twitteren és a Facebookon.

Kedd este végül Sepp Blatter is megszólalt. "Szeretném világossá tenni, hogy Cristiano Ronaldo számomra ugyanazon a szinten van, mint Messi, mindketten kivételes játékosok, a maguk módján. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen kis esemény fájdalmat okozott, elnézést kérek érte. Sosem volt szándékomban bosszantani a Real Madridot vagy tiszteletlennek tűnni a klubbal, bármelyik játékosával vagy szurkolóikkal szemben" - írta a svájci sportvezető a Péreznek címzett válaszában.

[1505918] 2013-10-30 22:00:00 Real Madrid - Sevillax;