Karrier

Diego Costa a spanyol válogatottat választotta

Az Atlético Madrid brazil születésű csatára, Diego Costa aláírt egy hivatalos szándéknyilatkozatot: a jövőben a spanyol válogatottban kíván pályára lépni.

A robosztus csatár spanyol válogatott lesz - Fotó: AFP

A 25 éves csatár válogatott pályafutása hónapok óta kérdéses, remek teljesítményére a spanyolok is felfigyeltek és szeretnék kihasználni. Costa évek óta Spanyolországban játszik, a nyáron megkapta az állampolgárságot, Vicente De Bosque szövetségi kapitány elmondta, szeretné beválogatni őt. Luiz Felipe Scolari, a brazilok szakvezetője is lépett, meghívót küldött neki a novemberi, Chile és a Honduras elleni felkészülési meccsekre. Végül Costa tiszta vizet öntött a pohárba, a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja közölte, hogy a játékos írt egy hivatalos nyilatkozatot, amiben kijelentette, a jövőben a spanyol nemzeti csapatot képviseli. A levelet elküldték a brazil szövetségnek. A támadó a selecaóban mindössze kétszer, idén márciusban Oroszország és Olaszország ellen lépett pályára.

Nyolc éve még az utcán játszott az Atlético Madrid hőse

Costa akár már novemberben, Dél-Afrika ellen viselheti a Furia Roja mezét. A címvédő spanyol válogatott csoportelsőként, veretlenül jutott ki a jövő évi világbajnokságra, amit a csatár szülőhazájában, Brazíliában rendeznek. Costa vezeti a Primera División góllövőlistáját, 10 forduló alatt 11 találatot szerzett.

[1603404] 2013-11-19 20:00:00 Dél-Afrikai Köztársaság - Spanyolországx;