NB I

Engem hibáztassanak, ne a klubot vagy a játékosokat - Moniz

Sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt győzelem nélkül a Ferencváros, amely az Újpest elleni derbi megnyerése óta csupán két pontot gyűjtött az OTP Bank Ligában. A szombati, Mezőkövesd elleni pontvesztés után Ricardo Moniz vezetőedző elmondta, hisz benne, hogy visszatalálnak a helyes útra.

Ricardo Moniz vállalja a felelősséget a Mezőkövesd elleni pontvesztésért - Fotó: csakfoci.hu

"Félig teli poharat látunk" - fogalmazott a zöld-fehérek holland trénere a fradi.hu-n az újonc elleni 1-1-es döntetlent követően. "Ahogyan az elmúlt héten, ezúttal is vesztett állásból mentettünk pontot. A különbség annyi volt, hogy ezúttal saját stílusunkban játszottunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki."

Ricardo Moniz szerint az egyéni képességekben voltak problémák, mert a helyzetek megvoltak, de játékosai nem voltak élesek, így nem tudtak gólokat szerezni.

"A srácok nagyon akartak, bizonyítani szeretnének, de olyan mintha a saját farkunkat kergetnénk. Kiharcoltunk egy büntetőt, amelyet nem sikerült értékesíteni, majd egy pontrúgásnál nem követtük az embert és gólt kaptunk. Egyedül emiatt, a figyelmetlenség miatt lehet megróni a csapatot. Rendkívül csalódottak vagyunk, de türelmet kérünk a drukkerektől. Egységesnek kell maradnunk. Ne a vezetőséget, a klubot, vagy a játékosokat hibáztassák, hanem az edzőt, azaz engem. Hiszünk benne, hogy visszatalálunk a saját utunkra. Megpróbálunk fiatal játékosokkal játszani, támadójátékot produkálni, fejleszteni a klubot és a csapatot. Nincsenek még klasszisaink, de azért játszatjuk például Holmant, Busait, vagy Diallót, mert később belőlük klasszisok válhatnak. Persze, ha eközben nem jönnek az eredmények, azért a felelősséget vállalni kell."

A zöld-fehérek a forduló végére akár a hatodik helyre is visszacsúszhatnak, a következő fordulóban ráadásul az augusztus óta veretlen Diósgyőr otthonába látogatnak. A ferencvárosiak helyzete nem egyszerű, az Akeem Adamsszel történtek óta a csapat nem találja önmagát, az addig jól működő gépezet kizökkent a megfelelő ritmusból. A DVTK elleni csata előtt Ricardo Moniz csapatára a Magyar Kupában vár feladat, a harmadosztályú Szekszárd otthonában.

[1480811] 2013-10-26 16:00:00 Ferencváros - Mezőkövesd Zsóryx;