Bajnokok Ligája

Moyes Rooneyval üvöltött, Conte nem bánkódott - értékelések

Három kör után a címvédő Bayern München, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain is hibátlan teljesítménnyel áll a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Moyes üvöltött a Rooneyval, de dicsérte is - fotó: AFP

A csoport
3. forduló
INFO Bayer Leverkusen (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0 (1-0)
INFO Manchester United (angol)-Real Sociedad (spanyol) 1-0 (1-0)
Az A csoport állása
    M Gy D V Rg Kg Gk P
1. Manchester United 3 2 1 0 6 3 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 8 5 +3 6
3. Sahtar Donyeck 3 1 1 1 3 5 -2 4
4. Real Sociedad 3 0 0 3 1 5 -4 0

Az A-csoportban a Manchester United egy öngóllal verte otthon a Real Sociedadot, de a találat előtt Wayne Rooney alkotott maradandót. A 28 éves csatár parádés szólót vágott ki, lövése kipattant a kapufáról és Inígo Martínezről került a hálóba.

"Rooney káprázatos volt, habár az utolsó öt percben kiabáltam vele - értékelt a MU menedzsere, David Moyes. - Csak azt akartam, hogy úgy játsszon, ahogy egy top játékoshoz illik. Már az első naptól fogva mondom, hogy kiváló edzésmunkát végez és ezt egész Anglia láthatja. Arra van szükségünk, hogy mindig remek teljesítményt nyújtson."

A kvartett másik meccsén a Bayer Leverkusen könnyedén elsöpörte a Sahtart, 4-0-ra győzött. A fölényes siker meglepte a németek szakvezetőjét, Sami Hyypiát.

"Nyerni akartunk, de tudtuk, hogy jó csapattal találkozunk - mondta a finn mester. - Magasan rangsorolt együttes, ezért nem számítottunk ilyen fölényes győzelemre. Sokkal nehezebb találkozót vártunk, habár a végén sem lankadt a figyelmünk, jól játszottunk."

Mircea Lucescu, a Sahtar edzője többek között annyit mondott, megsemmisítő vereséget szenvedtek és képtelen értékelni játékosai teljesítményét. Még a tapasztaltabb futballistái is olyan hibákat követtek el, amire nem számíthatott.

Conte szerint mindenben felvették a versenyt a Real Madriddal - fotó: AFP

B csoport
3. forduló
INFO Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (2-1)
INFO Galatasaray (török)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-0)
A B csoport állása
    M Gy D V Rg Kg Gk P
1. Real Madrid 3 3 0 0 12 2 +10 9
2. Galatasaray 3 1 1 1 6 9 -3 4
3. Juventus 3 0 2 1 4 5 -1 2
4. Köbenhavn 3 0 1 2 2 8 -6 1

A B-csoport rangadóján a Real Madrid 2-1-re verte otthon a Juventust, a spanyol csapat három kör után hibátlan teljesítménnyel vezet.

"Jobban is játszhattunk volna, de ezúttal az eredmény volt a fontos - fogalmazott Carlo Ancelotti, a Real mestere. - A csapat magabiztos, hétvégén Barcelonában lépünk fel, ahol nyerni akarunk, ehhez a legjobb teljesítményünkre lesz szükség."

Antonio Conte, a Juventus főnöke szerint játékban nem maradtak alul a Real Madriddal szemben.

"Tetszett a játékunk, bebizonyítottuk, hogy tudunk ezen a szinten játszani, ha akarunk - mondta Conte. - Ezúttal egészen apró dolgok miatt vesztettünk, a második félidőben tíz emberrel nehéz dolgunk volt. Ugyanazon a szinten játszottunk, mint a Real Madrid, mi is nyerhettünk volna. Tavaly a Bayern lelépett minket, ezúttal viszont jó meccset játszottunk egy olyan gárda ellen, amelynek minősége többé-kevésbé megközelíti a bajor csapatét. Szóval, nem hiszem, hogy krízis lenne nálunk, inkább az ellenkezője igaz."

Blanc a fölényes siker ellenére óvatosságra intett - fotó: AFP

C csoport
3. forduló
INFO Anderlecht (belga)-Paris Saint-Germain (francia) 0-5 (0-3)TIPP
INFO Benfica (portugál)-Olimpiakosz (görög) 1-1 (0-1)
A C csoport állása
    M Gy D V Rg Kg Gk P
1. PSG 3 3 0 0 12 1 +11 9
2. Olimpiakosz Pireusz 3 1 1 1 5 5 +0 4
3. Benfica 3 1 1 1 3 4 -1 4
4. Anderlecht 3 0 0 3 0 10 -10 0

A C-csoportban a Paris Saint-Germain a papírformának - és a hatharom.com tippje általa is vártnak - megfelelően könnyedén nyert az Anderlecht otthonában. A franciák mestere, Lauren Blanc a siker ellenére óvatosságra intett.

"Élvezzük ki ezt a pillanatot, de ez csak a harmadik meccsünk volt  - magyarázta Blanc. - A következő találkozón a mostani sikerből kell építkeznünk, ugyanígy kell teljesítenünk, különben felsülhetünk. A Bajnokok Ligája nagyon nehéz sorozat, lépésről lépésre kell haladnunk."

Az Anderlecht trénere, John van den Brom szerint már nem kell figyelniük a harmadik helyre, lemondhatnak róla, inkább a bajnokságra kell koncentrálniuk. A kvartett másik találkozóján a Benfica 1-1-re zárt otthon az Olimpiakosszal.

"A Bajnokok Ligájában bármelyik csapat képes nyerni idegenben, nekünk is legalább egy ilyen meccset hoznunk kell - mondta Jorge Jesus, a portugálok mestere a hazai döntetlent követően. - Nyerni akartunk, de az 1-1 is pozitív eredmény, hiszen a BL-ben értük el.

A görögök szakvezetője, Michel szerint jobban játszottak, mint a portugálok, bízik benne, hogy együttese túléli a csoportkört, és a következő körben folytathatja.

D csoport
3. forduló
INFO CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester City (angol) 1-2 (1-2)TIPP
INFO Bayern München (német)-Viktoria Plzen (cseh) 5-0 (2-0)
A D csoport állása
    M Gy D V Rg Kg Gk P
1. Bayern München 3 3 0 0 11 1 +10 9
2. Manchester City 3 2 0 1 6 4 +2 6
3. CSZKA Moszkva 3 1 0 2 4 7 -3 3
4. Viktoria Plzeň 3 0 0 3 2 11 -9 0

A D-csoportban az esélyesek sikerét hozta a harmadik kör. A  hatharom.com tippjét is igazolva a Manchester City 2-1-re nyert a CSZKA Moszkva otthonában, az angolok menedzsere, Manuel Pellegrini szerint rendkívül fontos három pontot szereztek.

"Mondtam, hogy rendkívül nehéz játszani a moszkvai pályán, ezért a jövőre nézve nagyon fontos három pontot szereztünk - vélte a City főnöke. - David Silva és Agüero mindig bebizonyítják, hogy kiváló játékosok, de az egész csapatot dicséret illeti, hiszen rossz talajon remek teljesítményt nyújtottunk. Még nem jutottunk tovább, a következő két hazai meccsünkön nyernünk kell."

A címvédő Bayern München 5-0-ra nyert otthon a Viktoria Plzen ellen. A bajorok trénere, Pep Guardiola szerint a Bundesligában is hasonló játékra lenne szükségük.

"Az elejétől fogva sok helyzetet alakítottunk ki, jól játszottunk - mondta a spanyol szakember. - A Bajnokok Ligája nagyon fontos a játékosaim számára, remekeltek az eddigi három meccsen. A Bundesligában azonban javulnunk kell, a hétvégén nem volt helyzetünk az első félidőben."