Barcelona

Jó első El Clásicót akarok - Neymar

Felfokozott hangulatban várja első Real Madrid elleni mérkőzését a Barcelona nyáron igazolt brazil játékosa, Neymar.

"Az El Clásico bármelyik játékosnak a legfontosabb. Mindenki azon akar játszani, és mindenki ott akarja a legjobbját hozni. Számomra ez lesz az első, remélem, hogy jól mutatkozok be és nyerünk" - mondta Neymar a Milan elleni keddi döntetlen után.

Neymar meg akarja mutatni a Real ellen - Fotó: AFP

Természetesen mindkét csapatban szinte állandóan van egy-két brazil válogatott játékos, így nem meglepő, hogy a Barca fiatal sztárjának is van jó ismerőse a másik oldalon.

"Beszélgettünk Marcelóval, nagyon jó a kapcsolatunk, jó barátom. De megmondtam neki, hogy a Barcelona fog nyerni" - mondta a csatár, aki azt is kifejtette, hogy bizonyos szempontból azért az El Clásico sem más, mint a többi mérkőzés: "Minden meccs előtt hasonló az izgalom. Persze ez egy különlegesen fontos Clásico lesz, de szerintem a gyomorideg minden találkozó előtt ott van az emberben."

Ami a meccs fontosságát illeti, nyögvenyelős szezonkezdése ellenére valóban utolérheti a listavezető katalánokat a Real Madrid, ha idegenben tud nyerni. Egyelőre viszont a gránátvörös-kékeket favorizálják a fogadóirodák, amint azt lejjebb is láthatjátok scoreboardunkban. Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője is optimistán készül, szerinte az Osasuna és a Milan elleni iksz a kevesebb pont ellenére is hasznos volt.

A szombaton 18 órakor kezdődő Barcelona-Real Madrid meccsről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.

[1505908] 2013-10-26 18:00:00 Barcelona - Real Madridx;