Férfi kézilabda EHF Kupa

A Szeged a Benficát, a Csurgó a Besiktast győzheti le

Kedden délután rendezték a férfi kézilabda EHF Kupa 3. körének sorsolását, ahol a Pick Szeged és a Csurgó is ellenfelet kapott.

A Bajnokok Ligájától a selejtezőben búcsúzó szegediek a portugál Benfica együttesét kapták, amely ugyan a kézilabdában messze nem akkora név, mint a fociban, azért nem vehető félvállról. Nagyrészt természetesen hazai játékosokra építenek, de a spanyol kézilabdát sújtó gazdasági válságot annyiban azért sikerült kihasználniuk, hogy a korábban a Leónnal a BL-ben szerepelt Vicente Álamót a kapuba, Danil Csernovot pedig balátlövő posztra megszerezték.

"Kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is. A Benfica egy jó csapat, nekünk pedig idegenben is jól kell teljesítenünk. Otthon talán nem lesz problémánk, mindenképp nyernünk kell a saját szurkolóink előtt" - reagált a sorsolás eredményére Zubai Szabolcs, a Pick Szeged válogatott beállósa.

Az előző körből kettős győzelemmel továbbjutó Csurgó hasonló jellegű ellenfelet kapott annyiban, hogy a török Besiktas neve a futballban jobban cseng, mint a kézilabdában. Ők hazájukban uralják a mezőnyt, persze a török kézilabdáról azért tudjuk, hogy nemzetközi szinten nem komolyan jegyzett. Náluk azért már több az idegenlégiós, ukrán, azeri, szerb, horvát és észt játékosuk is van, ők azonban jóval kevesebb BL-rutint tudnak felmutatni, mint a Benfica nagy nevei. Az EHF Kupában viszont azért ők is játszottak már néhány meccset.

"Nagyjából hasonló szinten vagyunk, de természetesen nyerni szeretnénk. Már megnéztem az ellenfelünk eredményeit és csapatát. Van néhány kulcsemberük, akikre koncentrálnunk kell majd" - mondta a szintén válogatott beállós Szöllősi Szabolcs a Besiktasról.

Az EHF Kupa további nagy nevű csapatai közül a 2012-ben BL-döntős Füchse Berlin fehérorosz, a Montpellier orosz, a León horvát ellenfelet kapott, míg a svájci Schaffhausen a Mocsai Tamást is foglalkoztató Hannover-Burgdorffal játszik.

Férfi kézilabda EHF Kupa
3. forduló
SL Benfica (portugál) - Pick Szeged
Besiktas JK (török) - Csurgói KK
OIF Arendal (norvég) - HC Sporta Hlohovec (szlovák)
Füchse Berlin (német) - HC Meskov Breszt (fehérorosz)
Chambery Savoie Handball (francia) - Alpla HC Hard (osztrák)
Mors-Thy Handbold (dán) - HCM Constanta (román)
RK Porec (horvát) - Sporting CP (portugál)
Aarhus Haandbold (dán) - HC Zomimak-M (macedón)
Skjern Handbold (dán) - RK Vojvodina (szerb)
HBC Nantes (francia) - Elverum Handball Herrar (norvég)
IFK Kristianstad (svéd) - Stiinta Municipal Dedeman Bacau (román)
RK Nexe (horvát) - Reale Ademar León (spanyol)
Kadetten Schaffhausen (svájci) - TSV Hannover-Burgdorf (német)
Tatran Presov (szlovák) - RK Maribor Branik (szlovén)
HC Kausztyik (orosz) - Montpellier Agglomeration HB (francia)
AEK Athens (görög) - Lugi HF (svéd)
A párharcok első mérkőzéseit november 23-án vagy 24-én, a visszavágókat november 30-án vagy december 1-jén rendezik.