Női kézilabda BL

Negyvengólos Fradi-gála Dabason

A papírformának megfelelően több mint magabiztos győzelmet aratott az FTC-Rail Cargo Hungaria a lengyel Lublin ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Nem volt ellenszere a lengyel védelemnek a ferencvárosi lányokkal szemben - fotó: MTI

A két forduló után ötvenszázalékos ferencvárosiak 5-5-nél húztak el a nyeretlen Lublintól, miután védekezésben egy kicsit gyengén kezdtek, és a 10. percben már 9-5-re vezettek. Amikor sikerült összeszedni egy kicsit a fal munkáját, tovább nőtt a különbség. A 30 perc alatt ötször eredményes Tomori Zsuzsanna vezérelte magyar csapat könnyedén szórta a gólokat, a félidőben már 20-12 volt az állás.

A szünet után ugyan a Lublin kezdett jobban, Steinbach különösen sokat hibázott, de összességéban még egyértelműbbé vált az FTC fölénye, az 50. percben tíz gól volt a különbség (31-21), a vége pedig lehengerlő hazai siker lett. Szikora a hajrában már kifejezetten jól teljesített a mieink kapujában, támadásban pedig a kreativitás dominált. Az utolsó gólt az újonc Kocsis Ágnes lőtte hétméteresből.

A negyedik körben is ez a két csapat találkozik, november 3-án Lublinban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
B csoport, 3. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Lublin 40-25 (20-12)
Dabas, vezették: Alexandra Laurell, Natasha Engberg (svédek)
 
FTC: Abramovics, Szikora, Ferenczi (kapusok), Cifra, Kocsis 1, Kovacsicz 8, Mészáros 1, Pena 5, Steinbach 3, Such, Szamoránsky P., Szarka 3, Szucsánszki 2, Tomori 7, Vérten 5, Zácsik 5
vezetőedző: Elek Gábor
 
Lublin: Dzsukeva, Baranowska (kapusok), Drabik 1, Gega 3, Konsur, Kozimur, Majerek 2, Malek 3, Midaljova, Nesztszjaruk 3, Rola 2, Skrzyniarz, Wojdat, Wojtas 11
Vezetőedző: Edward Jankowski
Élő közvetítés: Ferencváros-Lublinx